Ilokkaanpuisto – aurinkoista asumista Tampereen parhaalla paikalla Koivistonkylässä

Ilokkaanpuisto_logo_rajattu

Vain 4 km Tampereen keskustaan

Koivistonkylään ei ole rakennettu vuosikymmeniin kerrostaloja, mutta nyt sinne alkaa rakentua ainutlaatuinen, ekologinen kerrostaloalue. Ilokkaanpuisto on Euroopan ensimmäinen asuinalue, joka käyttää etätuotettua aurinkoenergiaa energianlähteenään. Taloyhtiö jossa asut, omistaa osan Teiskossa sijaitsevasta Ilokkaanpuiston aurinkosähkövoimalasta. Ilokkaanpuisto on osa Euroopan laajuista STARDUST EU:n hanketta,  jossa yhteistyökumppaneina on mm. Tampereen kaupunki ja Tampereen Sähkölaitos. Ilokkaanpuiston alueella rakennetaan tulevina vuosina kuusi modernia kerrostaloa.

Valoa ja tilaa hyvinvoinnille

Ensimmäisenä Ilokkaanpuiston kohteistamme valmistuu Asunto Oy Tampereen Auringonsäde, Ilokkaankatu 9. Sen asunnot ovat luonnonvaloa tulvillaan ja jokaisesta asunnosta löytyy leveä lasitettu parveke. Jalalle mukava lattialämmitys, tasokas varustelu ja laadukkaat sisustusmateriaalit löytyvät vakiona. Talossa ja asunnoissa on esteetön kulku ja eri-ikäisten asukkaiden tarpeet huomioitu. Asuntojen koossakin on valinnan varaa!

 

 

SUUNNITTEILLA KERROSTALO TAMPEREEN AURINGONSÄDE

LUE LISÄÄ

 

 

Uniikki ja aidosti ympäristöystävällinen asuinalue

Nettonollaenergia on konsepti, jolla asumisen laskennallinen energiantarve katetaan lähes hiilipäästöttömällä energiantuotannolla. Näin pääsemme jopa ns. nollaenergiarakentamista parempaan energiatehokkuuteen, ilmanlaadusta tinkimättä!

 

Hyödyt asukkaalle ja luonnolle

  • sähkölasku pienenee noin 100-200 € vuodessa keskimääräiseen sähkönkäyttäjään verrattuna.
  • ei huolta sähkönenergian hinnan noususta
  • A-talon CO2-päästöt ovat koko elinkaaren ajalta noin 77%:a pienemmät kuin vastaavan normaalisti toteutetun asuinkerrostalon päästöt ja B-talon osalta vastaava luku on 65%:a.
  • Auringonsäteen B-talon asukkaat säästävät yhdessä 1 363 TRE-HKI -henkilöautomatkan verran vuodessa, A-talossa vastaava luku on 1 252 matkaa
  • B-talon hiilipäästövähenemä vastaa kokonaisuudessaan 2 130 istutettavaa puuta vuodessa, A-talon lukema on 1 993 puuta

* asunnon koosta riippuen (Asunto Oy Tampereen Auringonsäde, talot A ja B)

 

Näin se toimii:

1. Aurinkosähköenergiaa Teiskon pelloilta
Aurinkosähkövoimala on osa kiinteistöinvestointia ja sopimuksellisesti se on osa asunto-osakeyhtiötä.

2. Tuotanto verkkoon
Energia syötetään Tampereen Sähkölaitoksen verkkoon 20kV-liittymän kautta.

3. Energia kiinteistöille ja ”netottaminen” Asunto Oy:lle ja asukkaille
Energia kiinteistöjen käyttöön. Lämmitysmuotoina on joko kauko- tai maalämpö. Nettonollaenergia tarkoittaa kiinteistön kohdalla sitä, että muualla sijaitsevalla energianlähteellä tuotetaan vuoden aikana sama määrä uusiutuvaa energiaa kuin rakennukseen ostetaan energiaa.

4. Hyödyt asukkaille
Asukkaille pienemmät energiakustannukset ja luontokin kiittää!

 

 

10 kysytyintä kysymystä

1. Kuka omistaa aurinkovoimalan?

Alueelle hankkeeseen kuuluvat ja perustetut viisi asunto-osakeyhtiötä, joista ensimmäisenä rakentuu As. Oy Tampereen Auringonsäde.

Sulje

2. Tuleeko kaikki aurinkosähkövoimalan sähkö taloyhtiö käyttöön?

Kyllä. Tampereen Sähkölaitos hyvittää kaiken tuotetun sähkön Asunto-osakeyhtiön ja huoneistojen sähkölaskulla.

Sulje

3. Paljonko sähköä tuotetaan?

Koko aurinkosähkövoimala tulee tuottamaan valmistuessaan kokonaisuudessaan noin 900 MWh vuodessa. Aurinkosähkövoimala rakennetaan 3 vaiheessa. Yhtiö on ulkoa ostettavan energian suhteen omavarainen. Aurinkosähkövoimala tuottaa yhtä paljon uusituvaa energiaa vuodessa kuin ulkopuolelta tulevan energian määrä on (kaukolämpö ja sähkö). Rakennuksiin ulkoa tulevan energian määrä on määritelty Ympäristöministeriön standardiarvojen mukaan.

Sulje

4. Minkä kokoinen aurinkosähkövoimala on (myös fyysisesti)?

Maa-alueen pinta-ala, jolle se rakennetaan on n. 20.000 m2 (= 2 ha). Paneeleita alasta on noin 10 000 m2.

Sulje

5. Mitä minä hyödyn aurinkovoimalasta, jonka omistan yhtiön kautta?

Taloyhtiö on lähes omavarainen sähkön osalta, mikä hyödyttää taloyhtiötä ja asuntojen omistajia. Lisäksi sähköenergian hinnan nousu ei lisää taloyhtiön ja asukkaiden kustannuksia. Siirtomaksun osuus on normaali.

Sulje

6. Pääseekö osakas tai taloyhtiö aurinkovoimalasta eroon, jos haluaisi?

Ei, mutta osakkaalla ei ole suoria velvoitteita aurinkosähkövoimalaa kohtaan, vaan sen hallinnointi ja kustannukset ovat As Oy:n omistamalla kiinteistöyhtymällä. Kuluttaja voi koska tahansa jättää netotuksen käyttämättä. Tällöin se siirtyy taloyhtiön käyttöön.

Sulje

7. Onko sähkön hinta huomattavasti edullisempaa kuin normaalisti sähköyhtiöiltä ostettuna?

Koska asukkaiden ja As Oy:n käyttöön tuleva aurinkosähkövoimala on jo maksettu, niin asukkaalle ja As Oy:lle sähkö on hyvin halpaa, aurinkosähkövoimalan vuosittaiset ylläpitokustannukset ovat hyvin pienet suhteessa tuotetun sähkön taloudelliseen arvoon. Sähkön siirtokustannuksissa noudatetaan normaalia Tampereen Sähkölaitoksen hinnoittelua.

Sulje

9. Vaikuttaako yhtiön omistama aurinkovoimala hoitovastikkeeseen plus- vai miinusmerkkisesti?

Miinusmerkkisesti, koska aurinkosähkövoimalan tuottaman sähkön taloudellinen arvo on suurempi kuin sen ylläpidon vaatimat kustannukset.

Sulje

10. Millaisia asioita asukkaan tai asunto-osakeyhtiön pitää ottaa huomioon omaa aurinkovoimalaa ajatellen?

Maahan asennettu aurinkosähkövoimala on turvallinen ja sen käyttökustannukset ovat hyvin pienet. Aurinkosähkövoimala on jatkuvassa valvonnassa ja aurinkopaneelit laitteineen ovat aidatulla alueella. Aurinkosähkövoimala on lisäksi vakuutettu erikseen. Taloyhtiöt tekevät voimalaa koskevan ylläpitosopimuksen laitostoimittajan kanssa, joka kattaa mahdolliset vikatilanteet vastaavalla tavalla kuin hissien tms. huoltosopimukset. Taloyhtiöt ovat Tampereen Sähkölaitoksen sähköverkossa, joka huolehtii normaalisti taloyhtiöiden ja asukkaiden sähkönsaannista

Sulje

 

 

pdf-file-format-symbol valkoinen

 

TILAA ILOKKAANPUISTOSSA SIJAITSEVAN AURINGONSÄTEEN ESITE TAI KYSY LISÄÄ

 Jos haluat esitteen PDF muodossa sähköpostitse, mainitse siitä "Viesti" -kentässä.

Tilaa Auringonsäteen asuntoesite

  

  

raipe_rajattu

”Koikkarin sijainti on parhaita Tampereella”

Koikkari on idyllinen ja kodikas kaupunginosa, sekoitus vanhaa ja uutta. Sijainti on parhaita Tampereella, vain 4 km Tampereen keskustasta. Olit sitten menossa keskustaan, Hervantaan tai vaikka Helsinkiin, olet nopeasti päätiellä. Ruuhkia ei ole.

Täällä on kaikkea liikkuvalle ihmiselle. Lahdesjärven uimaranta, valaistut lenkkipolut, komea urheilukenttä tekonurmella ja kiekkokaukalo löytyy. Näiden kaikkien takia Koikkari on suosittu alue, jossa on vähän asuntoja tarjolla. Ihmiset viihtyvät täällä eivätkä hevillä muuta.

Raimo “Raipe” Helminen
Yrittäjä, kiekkolegenda ja koikkarilainen

 

Kaupunki ja palvelut vieressä, luonto lähellä

Koivistonkylä on täynnä monipuolisia palveluita, muun muassa kauppakeskus, koulut ja päiväkodit löytyvät läheltä. Keskustan ja Hervannan työpaikat sekä palvelut ovat ulottuvillasi vain 4 km pyöräilymatkan tai nopeiden bussiyhteyksien päässä. Rauhallinen sijainti puiston reunalla ja metsän lähellä sopii rauhaa ja turvallisuutta arvostaville. Valaistut hiihtoladut, lenkkipolut ja uimarannat puolestaan tarjoavat monipuoliset puitteet harrastaa.

 

Ilokkaanpuisto_logo