Ilokkaanpuisto – aurinkoista asumista Koivistonkylässä

Ilokkaanpuisto_logo_rajattu

Uniikki ja aidosti ympäristöystävällinen asuinalue

Koivistonkylään ei ole rakennettu vuosikymmeniin kerrostaloja, mutta nyt sinne alkaa rakentua ainutlaatuinen, ekologinen kerrostaloalue. Ilokkaanpuisto on Euroopan ensimmäinen asuinalue, joka käyttää etätuotettua aurinkoenergiaa energianlähteenään. Alueen taloyhtiöt omistavat osan Teiskossa sijaitsevasta Ilokkaanpuiston aurinkosähkövoimalasta. Ilokkaanpuisto on osa Euroopan laajuista STARDUST EU:n hanketta,  jossa yhteistyökumppaneina on mm. Tampereen kaupunki ja Tampereen Sähkölaitos. Ilokkaanpuiston alueelle rakennetaan tulevina vuosina kuusi modernia kerrostaloa.

Liikahda ketterästi kaupungin keskustaan

Koivistonkylässä on sijainti ja liikenneyhteydet kunnossa. Tampereen keskustan ja Hervannan työpaikat sekä palvelut ovat ulottuvillasi pyöräilymatkan päässä.

Luonnon rauhaa ja maalaismaisemaa

Ilokkaanpuiston luonnonläheinen sijainti puiston reunalla ja metsän lähellä sopii rauhaa arvostavalle. Läpikulkuliikennettä ei alueella juuri ole. Pyrähdä vaikka lenkkipolulle tai käyskentele Ahlmanin kartanon maiden maalaisidyllissä.

 

 

 

Miten aurinkoenergiaa hyödynnetään Ilokkaanpuistossa

Ilmastonmuutos koskettaa monin tavoin. Myös asumiselta vaaditaan yhä tiukempaa energiatehokkuutta. Tähän on Suomessa aiemmin vastattu kiinteistöjen rakenteellisilla muutoksilla, mm. lämmöneristystä lisäämällä ja energiatehokkaammilla järjestelmillä.

Arktan Ilokkaanpuisto edustaa aivan uudenlaista ajattelua rakentamisessa. Oman aurinkosähkövoimalan avulla haastamme ensimmäisenä Suomessa rakentamisen energialuokat ja tarjoamme aidosti ympäristöystävällistä asumista. Ilokkaanpuiston

energiaratkaisuissa hyödynnetään kauko- ja maalämpöjärjestelmiä sekä aurinkosähkön tuotantoa, jolla pienennetään kiinteistöjen energiantarvetta.

Mikä nettonollaenergiaratkaisu?

Nettonollaenergia on konsepti, jolla asumisen laskennallinen energiantarve katetaan lähes hiilipäästöttömällä energiantuotannolla. Näin pääsemme jopa ns. nollaenergiarakentamista parempaan energiatehokkuuteen, ilmanlaadusta tinkimättä!

Näin se toimii:

1. Aurinkosähköenergiaa Teiskon pelloilta
Aurinkosähkövoimala on osa kiinteistöinvestointia ja sopimuksellisesti se on osa asunto-osakeyhtiötä.

2. Tuotanto verkkoon
Energia syötetään Tampereen Sähkölaitoksen verkkoon 20kV-liittymän kautta.

3. Energia kiinteistöille ja ”netottaminen” Asunto Oy:lle ja asukkaille
Energia kiinteistöjen käyttöön. Lämmitysmuotoina on joko kauko- tai maalämpö. Nettonollaenergia tarkoittaa kiinteistön kohdalla sitä, että muualla sijaitsevalla energianlähteellä tuotetaan vuoden aikana sama määrä uusiutuvaa energiaa kuin rakennukseen ostetaan energiaa.

4. Hyödyt asukkaille
Asukkaille pienemmät energiakustannukset ja luontokin kiittää!

 

Jätä yhteystietosi, olemme sinuun yhteydessä kun suunnitelmamme tarkentuvat

Jätä yhteytietosi

  

  

raipe_rajattu

”Koikkarin sijainti on parhaita Tampereella”

Koikkari on idyllinen ja kodikas kaupunginosa, sekoitus vanhaa ja uutta. Sijainti on parhaita Tampereella, vain 4 km Tampereen keskustasta. Olit sitten menossa keskustaan, Hervantaan tai vaikka Helsinkiin, olet nopeasti päätiellä. Ruuhkia ei ole.

Täällä on kaikkea liikkuvalle ihmiselle. Lahdesjärven uimaranta, valaistut lenkkipolut, komea urheilukenttä tekonurmella ja kiekkokaukalo löytyy. Näiden kaikkien takia Koikkari on suosittu alue, jossa on vähän asuntoja tarjolla. Ihmiset viihtyvät täällä eivätkä hevillä muuta.

Raimo “Raipe” Helminen
Yrittäjä, kiekkolegenda ja koikkarilainen

 

 

Ilokkaanpuisto_logo