Vuosi ilman vastikkeita

Me Arktassa haluamme mahdollistaa kevyen alun uuden kodin ostajille: sitoudumme maksamaan puolestasi pääkaupunkiseudun muuttovalmiin asunnon vastikkeet ensimmäisen 12 kuukauden ajalta. Rakentaessasi pesää ja nauttiessasi uuden kodin onnesta, voit huoletta jättää vastikemaksut meidän vastuullemme. Tutustu kampanjakohteisiin ja tartu mittavaan etuun!

Maksamme ensimmäisen 12kk ajan puolestasi:

  • Pääomavastike
  • Hoitovastike (ml. laajakaistavastike)
  • Mahdollinen tontinvuokravastike

Vastikekampanjan ehdot

Kampanja koskee 15.6. – 31.8.2024 tehtyjä uusia asuntokauppoja. Kampanjan piirissä ovat pääkaupunkiseudun muuttovalmiit kohteet As Oy Helsingin Karnevaali, As Oy Espoon Olarin Lysti sekä As Oy Vantaan Huvikumpu. Vastikekampanjatarjous ei ole yhdistettävissä muihin alennuksiin. Vesimaksu ei sisälly kampanjaetuun, vaan asukkaat maksavat vedestä kulutuksensa mukaisesti.

Palvelua tarjoavat

Haluamme tehdä uuden asunnon omistamisen alkutaipaleestasi kepeän.

Tutustu pääkaupunkiseudun muuttovalmiisiin kampanjakohteisiin:

Kohde

 

Asunto Oy Espoon Olarin Lysti

VASTIKKEETON VUOSI -kampanja: Tarjoamme muuttovalmiin asunnon ostajalle ilmaiset vastikkeet ensimmäisen 12 kk ajalle pääkaupunkiseudun kohteissa. Tartu merkittävään etuun tekemällä kaupat…

Kohde

 

Asunto Oy Vantaan Huvikumpu

VASTIKKEETON VUOSI -kampanja: Tarjoamme muuttovalmiin asunnon ostajalle ilmaiset vastikkeet ensimmäisen 12 kk ajalle pääkaupunkiseudun kohteissa. Tartu merkittävään etuun tekemällä kaupat…

Kohde

 

Asunto Oy Helsingin Karnevaali

VASTIKKEETON VUOSI -kampanja: Tarjoamme muuttovalmiin asunnon ostajalle ilmaiset vastikkeet ensimmäisen 12 kk ajalle pääkaupunkiseudun kohteissa. Tartu merkittävään etuun tekemällä kaupat…

Miksi kannattaa ostaa oma uusi asunto juuri nyt?

1

Vastike-edun rahallinen arvo on merkittävä ja tuo huolettomuutta ensimmäiselle asumisvuodelle. Summan, jonka normaalisti kuukausittain maksaisit vastikkeina, voit nyt käyttää miten haluat. Esimerkiksi uuden kodin sisustamiseen, vapaa-ajan harrastuksiin tai ihan vain uuden asunnon lainanhoitoon.

2

Vielä toistaiseksi asuntotarjonnassa on valikoimaa ja on helpompi löytää juuri itselle sopiva vaihtoehto.

3

Asunnon omistaminen kerryttää varallisuutta. Summalla, jonka maksaisit kuukausittain vuokraa vieraalle, voit lyhentää omaa asuntolainaasi. Ostaessasi asunnon nyt, saat mahdollisuuden hyötyä tulevaisuuden arvonnoususta.

4

Vapaus. Omistamassaan asunnossa pääset elämään juuri niin kuin haluat ja kodin muokkaamista oman näköiseksi ei estä vuokrasopimus.

5

Oletko kiinnostunut sijoittamisesta? Osta asunto kampanjan siivittämänä ja nauti 12 kk ajan suuremmista sijoitusasunnon tuotoista.

Ovatko eri vastikkeet sinulle tuttuja?

Yhtiövastike on omistusasunnossa asuvan henkilön (= osakkeenomistajan) kuukausittain taloyhtiölle maksama kulu, joka koostuu hoitovastikkeesta, mahdollisesta pääomavastikkeesta, mahdollisesta tonttivuokravastikkeesta sekä muista mahdollisista kuluista, joilla katetaan yhtiön menoja.

Pääomavastiketta maksamalla lyhennetään asunnolle kohdistuvaa taloyhtiön pääomalainaa ja maksetaan siihen liittyviä korkokuluja. Pääomavastike on toiselta nimeltään rahoitusvastike. Asunnolle kohdistuva yhtiölainaosuus on maksettavissa pois osittain tai kokonaan asunnon omistajan niin halutessa. Lainaosuuden poismaksun myötä pääomavastiketta ei tarvitse enää maksaa. Lainaosuutta on mahdollista lyhentää asunnon oston yhteydessä sekä jatkossa 1-2 ennalta määrättynä päivänä vuodessa, lainakohtaisten ehtojen mukaisesti.

Uudet taloyhtiöt ovat lähes poikkeuksetta rahoitettu yhtiölainalla. On tavanomaista, että 1-2 valmistumisen jälkeistä vuotta ovat lyhennysvapaita vuosia. Näin asunnolle kohdistuvaa lainaa aletaan lyhentää osana pääomavastiketta vasta lyhennysvapaa-ajanjakson jälkeen ja sitä ennen pääomavastike sisältää pelkät lainan korot. Korkotason muuttuessa myös pääomavastike muuttuu. Pääomavastikkeen suuruudesta päätetään vuosittain taloyhtiön yhtiökokouksessa.

Myös vanhoissa taloyhtiöissä on käytössä pääomavastike ja se on yleensä otettu yhtiölle remonttien rahoittamista varten.

Hoitovastikkeella katetaan taloyhtiön hoitoon liittyvät yhteiset kulut: kunnossapito-, korjaus- ja lämmityskulut, vesi-, sähkö-, ja siivous- ja jätehuoltokulut sekä isännöintipalkkiot. Joskus hoitovastike sisältää myös laajakaistavastikkeen, kuten esimerkiksi Arktan pääkaupunkiseudun kohteissa. Hoitovastikkeen suuruus päätetään aina vuodeksi eteenpäin taloyhtiön yhtiökokouksessa ja summa jyvittyy asuntokohtaisesti asunnon neliömäärän perusteella (suuremmalla asunnolla on suurempi hoitovastike).

Tonttivuokravastiketta maksetaan vain taloyhtiöissä, jotka on rakennettu vuokratontille. Vuokratontin maanomistajana on useimmiten kaupunki, mutta se voi olla myös yksityinen sijoittaja. Kaupungin vuokratontteilla on usein pitkä noin 50 vuoden vuokrasopimus sekä maltilliset vuokran elinkustannusindeksiin sidotut korotukset. Yksityisen maanomistajan ollessa kyseessä, on asunnon omistajalla joskus mahdollisuus lunastaa asuntokohtainen tonttiosuutensa, minkä myötä tonttivuokravakuutta ei tarvitse jatkossa maksaa. Tällaisesta tontista käytetään yleensä nimitystä valinnainen vuokratontti.