Uuden kodin hyvät puolet

Nykyaikaisten vaatimusten mukaan rakennetut Arkta-kodit ovat energiataloudellisia, äänieristykseltään kehittyneitä sekä esteettömiä. Niissä ei myöskään ole remontti- ja kunnostustarvetta. Niiden pohjaratkaisut sekä siisteys, raikkaus ja toimivuus hemmottelevat asukkaita. Uuden Arkta-kodin huoneilma on ajanmukaisten ilmanvaihtokoneiden ansioista erinomainen ja nykyaikaiset kodinkoneet ovat tyylikkäitä ja taloudellisia. Asunnon varusteet sekä materiaalit ovat laadukkaita ja kauniita. Uudessa Arkta-kodissa voi siis hyvällä syyllä sanoa nauttivansa laatuasumisesta.

Yli 14.000 perhettä asuu rakentamissamme kodeissa

Vuosittain uuteen, hyvin suunniteltuun ja työstään ylpeiden rakentajien tekemään Arkta-kotiin muuttaa lähes 400 perhettä Pirkanmaalla ja Uudellamaalla. Koska kodin merkitys ulottuu myös seinien ulkopuolelle, me ymmärrämme myös sijainnin tärkeyden. Rakennamme parhaille alueille palveluiden ja hyvien kulkuyhteyksien lähelle. Myös piharatkaisut ja istutukset suunnittelemme olosuhteita, viihtyvyyttä ja ympäristöä kunnioittaen.

Hyvä koti syntyy tarkasta suunnittelusta, laadukkaasta kaavoituksesta ja työn organisoinnista, vastuullisesta työnjohdosta sekä huolellisesta rakentamisesta. Suunnittelukumppanimme ovat kokeneita ja arvostettuja arkkitehteja sekä erikoissuunnittelijoita. Vuosien myötä Arkta-kodeille onkin muodostunut tunnistettava tyyli: Arkta Design. Se tarkoittaa järkeviä, toimivia pohjaratkaisuja sekä tasapainoisia ja kauniita julkisivuja. Arkta Design on myös varusteiden ja pintamateriaalien ajatonta tyylikkyyttä ja kestävyyttä. Me rakennamme koteja, joissa on hyvä asua ja joissa mieli lepää.

Arktan tapa tehdä

Otamme uusien rakennushankkeiden suunnittelun aina innolla vastaan. Suunnittelemme jokaisen kodin siten, että ne istuvat arkkitehtonisen kauniisti ja harmonisesti alueen sekä tontin henkeen. Pohjaratkaisuihin paneudumme huolella, jotta ne vastaavat nykykäyttäjien vaatimustasoa ja toimivat tulevaisuudessakin. Rakennamme vain laatumateriaaleista ja mahdollisuuksien mukaan käytämme aina kotimaisia ja lähialueiden tarvikkeita. Arkta tekee yksilöllisiä, kestäviä koteja, joissa elämän iloista nauttii. Meille on tärkeää olla yhdessä hyvää rakentamassa ja noudatamme työmaillamme aina kosteudenhallintaa sekä Kuivaketju10 -toimintamenetelmiä. Käytämme työmaillamme myös ekologista sähköä ja kierrätämme rakennusjätteen.

Asiantuntevaa asuntokauppaa

Uuden kodin hankkiminen on aina iso asia, olipa kyseessä ensiasunto, elämänvaiheen edellyttämä muutto uuteen kotiin tai sijoitusasunto. Arktan tavoitteena on aina turvallinen ja luotettava asuntokauppa. Arktan omat, kokeneet ja koulutetut asuntomyyjät tuntevat rakenteilla olevat kohteet perusteellisesti, aivan projektin alusta alkaen. He pystyvät palvelemaan uutta kotia etsivää asiakasta nopeasti ja asiantuntevasti. He auttavat tarvittaessa myös vanhan kodin myynnissä ja rahoitukseen liittyvissä asioissa.

Uuden asunnon kauppa – ostajan opas

Rakennusteollisuus RT on koonnut Asunnonostajan oppaaseen tärkeimmät tiedot uuden asunnon ostamisesta, kaupan tekemisestä ja asumisen alkuvaiheista. Oppaaseen kannattaa tutustua, kun kodinosto on ajankohtainen.

Rahastakin pitää puhua

Rakentamisvaiheessa olevan Arkta-kodin voit ostaa vain myyntihinnan osuudella, joka on 30–40 % velattomasta kokonaishinnasta. Myyntihintaa maksetaan yleensä kohteen valmistumisen edetessä. Sinulla on mahdollisuus taloyhtiön lainaan, johon olemme neuvotelleet joustavan ja pitkän laina-ajan. Ensimmäisinä vuosina maksetaan rahoitusvastikkeessa kuukausittain vain lainan korkoa ja myöhemmin alkaa yhtiölainan lyhennys. Halutessasi voit maksaa taloyhtiölainaosuutesi pois jo kohteen valmistuessa tai myöhemmin yhtiön hallituksen määrääminä ajankohtina.

Uudiskohteeseen sijoittaminen on helppo ja turvallinen vaihtoehto varallisuutesi kasvattamiseen, ja asuntosijoittamisen kautta voit saada itsellesi tasaista tuottoa. Valitessasi Arkta-kodin sijoitusasunnoksi sinun ei tarvitse huolehtia remonteista tai kodinkoneiden uusimisesta, vaan voit heti asunnon ostettuasi laittaa sen vuokralle. Näin asuntosijoittaminen on sinulle mahdollisimman vaivatonta ja kannattavaa: tehtäväksesi jää vain vuokralaisen hankkiminen, minkä jälkeen pääset nauttimaan asuntosi tuotoista.

Kotiovella vastassa

Tiedottaminen rakennusaikana

Rakentamisen aikana pidämme sinut ajan tasalla ”Terveisiä työmaalta” tiedotekirjeillä, joissa kerromme uuden kotisi rakennusprojektin etenemisestä sekä työvaiheista, jotka tullaan aloittamaan seuraavaksi. Kirjeissä on nähtävissä valokuvia työmaalta sekä muita ajankohtaisia tiedotusasioita. Järjestämme myös osakkeenomistajille yhteisen tutustumiskäynnin työmaalle rakennusaikana, jolloin kaikki omaa Arkta-kotiaan odottavat pääsevät fiilistelemään ja katsastamaan tulevan kotinsa paikan päällä.

Miten valitsen kotini materiaalit?

Voit valita uuteen kotiisi pintamateriaalit, varusteet ja kodinkoneet rakennusaikataulun puitteissa. Mitä aikaisemmassa vaiheessa olet mukana, sitä useampaan valintaan pääset vaikuttamaan. Vakiomallistossamme on värimaailmoja, joilla voit luoda kotiisi esimerkiksi trendikkään tai skandinaavisen tyylin, tai jotain aivan muuta. Pääset valitsemaan ja vertailemaan eri materiaalien yhdistämistä toisiinsa helposti Nettikoti palvelussamme olevien mallihuoneiden avulla. Aidot materiaalimallit ovat nähtävillä myös sisustusstudiossamme Ylöjärvellä, jossa suosittelemme käymään tutustumassa siihen, miltä materiaalit luonnossa näyttävät. Materiaalivalintojen aikataulusta saat lisätietoa asiakaspalveluinsinööriltämme, joka toimii myös oppaanasi ja asiantuntijanasi valintoja tehdessä.

Lisä- ja muutostyömahdollisuudet

Mikäli unelmissasi on tyystin uniikki ja yksilöllinen koti, on sinulla rakennusaikana mahdollisuus toteuttaa toiveitasi lisä- ja muutostöinä. Yksilöllisiin lisä- ja muutostöihin on mahdollisuus, mikäli olet riittävän ajoissa liikkeellä ja toivomasi muutostyöt ovat teknisesti mahdollisia. Teemme sinulle etukäteen kustannusarvion, jotta sinun on helppo suunnitella budjettiasi. Asiakaspalveluinsinöörimme on käytettävissäsi koko prosessin ajan.

Arkta-kodit ovat turvallisia RS-kohteita

Arkta-koti on turvallinen ostaa ja turvallinen omistaa. Kaikki Arkta-kodit ovat asuntokauppalain mukaisia RS-kohteita. Asuntokauppalaki suojaa asunnon ostajan oikeuksia rakennusvaiheessa, joten uusien kotien valmistuminen on turvattu. Rakennusvaiheessa me huolehdimme rakennusaikaisesta vakuutusturvasta. Asuntokauppalain mukainen 10 vuoden suorituskyvyttömyysvakuutus antaa turvaa tulevaisuuteen.

Noudatamme Rakentamisen Laatu ry:n sertifioimaa toimintajärjestelmää, jossa määritellään tarkasti myös ympäristön huomiointi. Kaikissa hankkeissamme pyrimme käyttämään materiaaleja, järjestelmiä ja menetelmiä, jotka kuormittavat asumista ja ympäristöä mahdollisimman vähän. Materiaalivalinnoissa käytämme hajuttomia, vähäpäästöisiä ja allergialiiton suosittelemia M1-luokan tuotteita.