Energiatehokasta puu- ja passiivirakentamista

Arkta Reponen Oy on Suomen suurimpia asuntorakentajia. Meidät tunnetaan etenkin pääkaupunkiseudulla laadukkaana, suoraselkäisenä ja kokeneena rakentajana sekä uudenlaisten hankkeiden kehittäjänä. Osoitamme vastuunkantomme suorapuheisuudella ja läpinäkyvyydellä sekä tekemällä sen mitä lupaamme.

Arkta Reponen rakentaa pääkaupunkiseudulle myös omaperusteista tuotantoa. Löydät kohteemme Asunnot -valikon alta.

Arkta Reponen on erikoistunut puu- ja passiivikerrostalorakentamisessa perustaja- ja KVR-urakointiin ja rakennammekin vuosittain noin 500 asuntoa. Arkta Reposen erikoisalaa ovat myös matalaenergiarakentamisen mera- ja puumera -projektit. Kehitämme jatkuvasti uusia sekä luovia ratkaisuja ja pidämme huolta myös ympäristöstämme. Asiakkaitamme ovat maan suurimmat rakennuttajat ja yhä suuremmissa määrin myös kuluttaja-asiakkaat. Panostamme rakentamisen laadun lisäksi asiakassuhteisiin, sekä toimivaan yhteistyöhön kumppaniverkostomme kanssa. Kuljemme hankkeessa mukana suunnittelusta lähtien. Hyvien ja pitkien asiakassuhteiden myötä yhä useammin luovutamme hankkeemme 0-virheluovutuksina. Arktassa on rakennettu jo lähes 15.000 asuntoa.

Vahvuutemme on matalan organisaatiorakenteen tuoma ketteryys, sekä konsernin oma betonielementtituotanto. Sisaryritys Arkta Laatuseinä Oy:n kehittämät ja valmistamat matalaenergiaelementit varmistavat kohteidemme korkean laadun. Arktassa olemme kehittämässä Suomessa hyvää. rakentamista ja olemme mukana useissa tutkimushankkeissa VTT:n ja yliopistojen kanssa. Helsingin Jätkäsaaressa kohteemme Kommodori sai LEED GOLD -sertifikaatin.

Edelläkävijän asema rakentuu kokemuksesta

Olemme olleet jo vuosien ajan edelläkävijä energiatehokkaassa- ja puurakentamisessa. Yrityksemme on saanut kehittämästään MeraReponen-konseptista vuoden 2007 RIL-palkinnon, Teknologiasta tuotteeksi -tunnustuspalkinnon vuonna 2007, Puupalkinnon vuonna 2012 ja Suomen Ilmastoystävällisin kerrostalo -palkinnon vuonna 2013. Tunnustuksia tärkeämpää on kuitenkin energiatehokkuuden kautta saavutettu lisäarvo sekä säästöt, joita voimme tarjota sekä asiakkaillemme että ympäristölle.

Arkta Reposen tahtotilana on aina valmis, virheetön asunto ja asuntojen luovutus luvatussa aikataulussa. Meillä on kyky ja halu kuunnella niin isoa kuin pientäkin asiakasta. Haluamme myös huolehtia asiakkaamme tiedottamisesta koko rakentamisen kaaren ajan, ja seisomme ylpeinä luovuttamamme kohteen takana.

Myös ympäristöasiat ovat meille ensisijaisen tärkeitä. Olemmekin onnistuneet vähentämään hiilijalanjälkeä ja saamaan käytön aikana kertyväksi säästöksi jopa puolet normaalista. Rakennamme paljon puukerrostaloja, koska puu on materiaalina ekologinen. Pyrimme myös käyttämään paikallisesti tuotettua sähköä.

Edellytämme aina urakoitsijoitamme noudattamaan erillisiä jätteidenkäsittely- ja työturvallisuusohjeitamme. Noudatamme tasa-arvoisuutta esimerkiksi työntekijöiden ikä- ja sukupuolijakaumassamme. Arkta Reposella onkin useita yli 30 vuotta pitkiä työsuhteita!

 

 

Mera – matala energia rakentaminen

Mera-kerrostalojärjestelmä tarkoittaa lyhyesti sanottuna rakennusta, jossa on hyvin lämmöneristävä vaippa: seinät, ikkunat ja ovet sekä talotekniset ratkaisut, jossa esimerkiksi ilmanvaihtolämmityksessä on tehokas lämmöntalteenotto.

Uutiset

Referenssit

Jätkä 2 kortteli

Merelliseen ja trendikkääseen kaupunginosaan, Helsingin Jätkäsaareen on rakennettu kokonainen kortteli Arkta Reposen rakentamia asuntoja.

Tutustu

Vihreistä vihrein -asuinkerrostalo

Menestyksekkäästi valmistunut Vihreistä vihrein -projekti saikin vuoden 2017 Rakentamisen ruusu -palkinnon sekä pohjoismaisen The Scandinavian Green Roof Award 2018 -palkinnon.

Tutustu

Euroopan suurin puukerrostalo

Kohde vie suomalaista puurakentamista harppauksen eteenpäin Kivistön puukerrostalon umpikortteli muodostuu kahdesta asuntoyhtiöstä, joissa on yhteensä 186 asuntoa. Suurempi osa kokonaisuudesta…

Tutustu

Historia

Aluksi yritys kulki perustajansa rakennusneuvos Lauri Emil Reposen mukaisesti nimellä Lauri E. Reponen. Olympiavuonna 1952 perustetun yrityksen alkuvaiheiden referensseihin lukeutui mm. kirkkoja, kouluja ja sairaalarakennuksia sekä tietenkin asuntotuotantoa, joka sijoittui pääosin Heinolan seudulle. Yritys olikin seudulla merkittävä työnantaja. 1960-luvulla toiminta laajeni Mikkeliin, Valkealaan ja Kangasniemelle. Parhaimmillaan Reponen työllisti lähes 470 henkilöä. Ensimmäinen elementtitehdas perustettiin ja betonirakentamisen aikakausi alkoi.

1970-luvulla pääasiallinen toiminta-alue vakiintui Heinolan ympäristöön ja seuraavalla vuosikymmenellä elementtituotanto siirrettiin osittain Hevossaareen. 1989 toiminta-alue laajeni pääkaupunkiseudulle, ja lamakauden myötä yritys alkoi keskittyä pelkästään asuntorakentamiseen. Vuonna 1996 Reposen suku myi yrityksensä tuon ajan toimivalle johdolle. Yrityksen nimi muutettiin Rakennusliike Reposeksi, joka onkin rakentanut laadukkaita asuntoja pääosin pääkaupunkiseudulle yli 30 vuoden ajan.

Uuden vuosituhannen alussa toiminta keskittyi pääkaupunkiseudun suurimpien rakennuttajien kohteisiin. Reponen alkoi panostaa myös matalaenergiarakentamiseen, ja käynnistetyn mera-projektin ensimmäinen kohde valmistui Heinolaan 2009. 2010-luvulla Reposen energiatehokas ja materiaalineutraali rakentaminen alkoivat mahdollistaa kilpailukyvyn suurten rakennusliikkeiden kanssa. Ensimmäiset puukerrostalot valmistuivat 2012 Vierumäelle ja 2015 Vantaalle. Marraskuussa 2017 Rakennusliike Reponen liittyi yrityskaupan myötä osaksi Arkta-konsernia. Vuoden 2020 tammikuussa yritys yhdenmukaisti nimensä muiden Arkta-konsernin yritysten kanssa nykyiseen muotoonsa Arkta Reponen.

Arkta Reponen työllistää suoraan noin 80 henkilöä. Osaava henkilökuntamme on sitoutunutta ja yrityksessämme on runsaasti pitkiä työsuhteita. Konserniin kuuluva Arkta Laatuseinä Oy tekee meistä vahvan toimijan omilla betonielementtitoimituksillamme. Olemme myös Rakennusteollisuuden jäsenyritys.

Vuosikymmenten aikana rakentaminen on muuttunut, mutta meille tärkeintä on aina ollut hyvin tehty työ. Tahdomme jatkossakin olla energiatehokkaan passiivikerrostalo- ja puurakentamisen ennakkoluuloton edelläkävijä.