Arkta tuo uutta Turkuun

Turku on karismaattinen kaupunki, ollen samalla nuorekas ja vetovoimainen vahvan elinkeinoelämänsä ja koulutustarjontansa ansiosta. Tulevaisuudessa perheet voivat nauttia asumisesta tasokkaissa Arkta-kodeissa myös Turun seudulla. Suunnittelemme ja rakennamme taloja ja asuinalueita yksityisille ja julkisille rakennuttajille sekä kuluttajille.

Yrityksen palvelut

Ostamme Turun seudulta rakennusoikeutta, tontteja ja maa-alueita

Meitä kiinnostaa kaavoitetut tai kaavoittamattomat asuin- ja täydennysrakentamiseen soveltuvat kiinteistöt. Teemme tuloksekasta ja luotettavaa kaavoitusyhteistyötä viranomaisten ja maanomistajien kanssa saadaksemme kehitettyä mahdollisimman viihtyisiä asuinalueita. Realisoi kiinteistösi, vanha varasto- tai liiketilatonttisi ja tehdään siitä yhdessä alueen arvoa kohottava kehityssuunnitelma.

Valttikortteina toiminnan monipuolisuus ja sujuva yhteistyö

Meillä on menestyksekästä näyttöä kotien sekä julkisten- ja yhteiskuntatilojen rakentajina. Toteutamme niin RS-, SR- kuin KVR-hankkeita.

Olemme mukana useissa tutkimushankkeissa kehittämässä suomalaista rakentamista. Esimerkkinä EU:n STARDUST Horizon 2020 -hanke, jossa Tampereen Koivistonkylään rakentuu etätuotettua omaa aurinkoenergiaa hyödyntävä Ilokkaanpuiston kuuden kerrostalon asuinalue.

Olemme edelläkävijä hiilipihissä energiaa säästävässä materiaalineutraalissa rakentamisessa. Arkta on vuodesta 2011 lähtien rakentanut alan pioneerina yli tuhat puukerrostaloasuntoa. Viimeisimmät kuusi täyspuukerrostaloa valmistuivat Tampereen Vuorekseen ja Vantaan Tikkurilassa on rakenteilla kolme täyspuukerrostaloa. Sitoudumme visioomme kehittää ja rakentaa yhteiskuntaa vastuullisesti yli sukupolvien.

Kannamme ympäristövastuutta arjen työssä

Rakennamme vastuullisesti – meitä ohjaavat järkevät, ekologiset ja ajan vaatimusten mukaiset ratkaisut:

  • Noudatamme Rakentamisen Laatu ry:n sertifioimaa toimintajärjestelmää ja kaikissa hankkeissamme.
  • Pyrimme käyttämään materiaaleja, järjestelmiä ja menetelmiä, jotka kuormittavat asumista ja ympäristöä mahdollisimman vähän.
  • Paneudumme vastuullisuuteen jo suunnitteluvaiheessa ja teemme muun muassa kaikille omaperusteisille uudiskohteille hiilijalanjälkilaskennan, jonka lähtökohtana on vähintään A-energialuokka.
  • Valitsemme talojen ja asuntojen tekniikan ja materiaalit niin, että ne kestävät aikaa ja käyttöä.
  • Minimoimme materiaalihukan ja kehitämme rakennusjätteen lajittelua kierrätysasteen nostamiseksi.

Lue lisää vastuullisuudestamme ja tutustu vastuullisuusraporttiimme.

Olemme osa Arkta-konsernia

Arkta Oy on vuonna 1988 perustettu perheyritys, joka on kasvanut vahvasta pirkanmaalaisesta valtakunnallisesti merkittäväksi rakentajaksi, jonka osaaminen ulottuu koko rakennusprojektin elinkaaren ajalle. Arkta-konsernin muodostavat Arkta Rakennus Oy, Arkta Reponen Oy, Arkta Rakennuskultti Oy, Arkta Kultti Oy, Arkta Laatuseinä Oy, Arkta Turku Oy sekä Arkta Oy. Koko konsernissa työskentelee nykyään noin 230 henkilöä. Lisäksi työllistämme yli 1000 pitkäaikaista yhteistyökumppania.

Me olemme yhdessä hyvää rakentamassa jo neljännellä vuosikymmenellä.

Tutustu historiaamme

Referenssit

Jätkä 2 kortteli

Merelliseen ja trendikkääseen kaupunginosaan, Helsingin Jätkäsaareen on rakennettu kokonainen kortteli Arkta Reposen rakentamia asuntoja.

Tutustu

Vaasan Sähkö Areena

Arkta Kultti toteutti erittäin haastavan ja erityisosaamista vaativan jäähallin laajennus- ja korjausrakentamishankkeen.

Tutustu