Arkta Rakennus Oy on aloittanut Asunto Oy Tampereen Hatanpään Fredrikan ennakkomarkkinoinnin. Puutaloyhtiö Fredrika koostuu 5-kerroksisesta kerrostalosta ja kaksikerroksisesta rivitalosta. Taloyhtiössä on yhteensä 36 asuntoa, jotka valmistuvat arviolta loppuvuodesta 2024.

Asunto Oy Tampereen Hatanpään Fredrika nousee Hatanpäälle Boijenkadulle, vain noin kahden kilometrin päähän Tampereen keskustasta. Taloyhtiön sijainti on ainutlaatuinen – vieressä ovat arboretumin puistoalue ruusutarhoineen ja kartanorakennuksineen sekä Pyhäjärvi. Fredrika on herättänyt odotetusti kiinnostusta jo ennen ennakkomarkkinoinnin aloitusta.

Tampereen keskustan eteläpuolelle sijoittuvalla Hatanpäällä yhdistyy vaivaton keskusta-asuminen ja upeat ulkoilumahdollisuudet Pyhäjärven rantamaisemissa. Tampereen keskustan palveluiden pariin on vain muutaman minuutin matka autolla ja reilu kymmenisen minuuttia kävellen. Alueella on hyvät julkiset liikenneyhteydet, joita tulevaisuudessa täydentää raitiotie. 

”Aivan Hatanpään Arboretumin vehreän puistoalueen viereen nousevaan puutaloyhtiö Fredrikaan kuuluu 5-kerroksinen kerrostalo, jossa on 32 asuntoa, sekä kaksikerroksinen neljän huoneiston rivitalo. Asuntoja löytyy moneen tarpeeseen: 28 neliön yksiöistä aina 118 neliön suureen nelikkoon saakka”, kertoo Arkta Rakennuksen myyntipäällikkö Harri Oikari.

Kerrostalossa on asuntoja kompakteista yksiöistä aina avariin perheasuntoihin viidessä kerroksessa. Jokaisessa asunnossa on joko ranskalainen parveke tai lasitettu parveke – suurimmassa 118 neliön asunnossa jopa kaksi parveketta. Modernit ratkaisut kuten seinän sisään liukuvat liukuovet, vaatehuoneet ja keittiöön lisäsäilytys- ja laskutilaa tuovat saarekkeet mukavoittavat arkea ja asumista.

Rivitalossa on kolmea asuntokokoa: 99 m2, 108 m2 ja 109 m2. Suurista ikkunoista on näkymät kohti puisto- ja viheraluetta etelän suuntaan. Valoisissa ja avarissa asunnoissa on harkiten suunnitellut pohjaratkaisut, jotka mahdollistavat monipuolisen kalustettavuuden läpi asunnon. Alakerrassa sijaitsevat keittiöt on varusteltu runsaalla säilytystilalla ja saarekkeeseen on sijoitettu moderni tasoliesituuletin.

Makuuhuoneet, kodinhoitohuoneet ja sauna sijoittuvat rivitaloasunnoissa pääosin yläkertaan. Jokaisessa asunnossa on kaksi suihkua tuomassa lisämukavuutta arkeen. Portaiksi on valittu tyylikkäät metallirunkoiset portaat. Jokaisessa rivitaloasunnossa on oma lasikatettu terassi mustalla pinnakaiteella ja sisäänkäyntien yhteydestä löytyy ulkovarastot.

Rakennusten julkisivuissa on käytetty monipuolisesti puuta ja julkisivuja verhoilevalla vaakapuupaneelilla on luotu kodikasta ja lämmintä tunnelmaa asuinkortteliin. Eri suuntiin kallistuvat pulpettikatot sekä porrashuoneiden sisäänvedot asuinkerrostalojen julkisivuissa, luovat rakennuksille leikittelevämpää, noppamaista ilmettä sekä ihmisläheistä mittakaavaa.

”Rakennuksia yhdistävillä pergolarakenteilla halusimme muodostaa korttelista umpikorttelimaisen kokonaisuuden ja tuoda koristeellisuutta sisäpihan kulkuihin. Julkisivuväritykseen valitsimme ympäristöön sointuvia luonnonläheisiä, murrettuja ruskean, beigen ja harmaan sävyjä. Kadun puolen sisäänkäynneistä halusimme luoda juhlavia koko syvennysten levyisillä portaikoilla”, kuvailee arkkitehti Mika Ukkonen Arkworks Arkkitehdeiltä.

Talo on suunniteltu energialuokkaan A. Lämmitysmuotona taloyhtiössä on kaukolämpö. Taloyhtiön ensimmäisestä kerroksesta löytyvät tekniset tilat, polkupyörävarasto, lastenvaunuvarasto sekä naapuriyhtiön kanssa yhteinen polkupyörien huoltotila. Ullakkokerroksessa ovat asuntokohtaiset irtaimistovarastot. Taloyhtiöllä on yhteinen leikki- ja oleskelualue naapuriyhtiön kanssa. Taloyhtiöllä on yksi piha-autopaikka. Alueen pysäköinti on keskitetty ja sijaitsee muutaman sadan metrin päässä pysäköintilaitoksessa, josta Fredrikan asukkaiden on mahdollista ostaa autopaikka.

Löytyisikö uusi kotisi tai sijoitusasuntosi Fredrikasta?

Ota yhteyttä asuntomyyntiimme:

Niko Kalliolepo, 044 347 3303, niko.kalliolepo@arkta.fi
Harri Oikari, 045 625 9178, harri.oikari@arkta.fi

ARKTA-konsernin muodostavat asuntorakentajat Tampereen talousalueella Arkta Rakennus Oy, Helsingin talousalueella Arkta Reponen Oy ja Vaasan seudulla Arkta Kultti Oy, sekä Turussa Arkta Turku Oy. Kouluja ja päiväkoteja rakentavat yhteiskuntatilojen rakentajat Arkta Rakennuskultti Oy Uudellamaalla ja Arkta Kultti Oy Vaasan seudulla. Heinolassa toimii betonielementtitehdas Arkta Laatuseinä Oy.

Arkta tunnetaan vähähiilisyyteen tähtäävästä rakentamisesta, ollen edelläkävijä täyspuukerrostalojen rakentamisessa sekä asunto-osakeyhtiöiden oman aurinkoenergian hyödyntämisessä. ARKTA-konsernissa on rakennettu jo yli 15 000 asuntoa, joista noin tuhat on puurakenteisia. Liikevaihto vuonna 2021 oli 137 miljoonaa euroa. Konsernissa työskentelee noin 220 henkilöä, jonka lisäksi se työllistää yli 1000 pitkäaikaista yhteistyökumppania.