Arkta Rakennus Oy on sopinut Tampereen Vuokra-asunnot Oy:n kanssa huhtikuun lopussa 2024 valmistuneen kerrostalokohteen kaupasta. Kohde on myyty vuokrattuna.

Tampereen Lamminpäässä sijaitsevassa korkeatasoisessa kohteessa on 28 asuntoa ja se on rakennettu maalämmöllä A-energialuokkaan omalle tontille. Kohde on valmistunut ja se koostuu perheasuntopainotteisista huoneistoista, joissa kaikissa on lasitetut parvekkeet ja huoneistosaunat.

”Kohteen asuntojen vahva vuokrauskysyntä jopa ylitti odotuksemme. Nykyaikaisille perhekoon vuokra-asunnoille on selvästi ollut tarvetta alueella, jossa ympärillä on vakiintunut asuinalue ja palvelut. Nyt on hienoa, että vakaa, paikallinen toimija ottaa kohteen haltuunsa.”, kertoo Arktan kehitys- ja sijoittajasuhdejohtaja Petra Kiiveri.

”Tartuimme mielellämme Lamminpäässä sijaitsevan kerrostalon myyntitarjoukseen. Lamminpäässä sijaitseva kerrostalo laajentaa Tampereen Vuokra-asunnot Oy asuntokannan uudelle asuinalueelle, sillä tämä on ensimmäinen kohteemme Lamminpäässä. Kohde on tasokas ja se sijaitsee vehreällä asuinalueella hyvien palveluiden äärellä. Juuri valmistunut kohde on jo löytänyt asukkaansa, joten meidän on helppo ottaa se haltuun. Toivotammekin kaikki kohteen asukkaat lämpimästä asumaan meille”, sanoo Tampereen Vuokra-asunnot Oy:n vt. toimitusjohtaja Marko Salonen.

”Talo on osa Arktan kehittämää ja rakentamaa tasokasta korttelia, joka on viihtyisästi päättyvän kadun päässä puistoon rajoittuen. Julkiset yhteydet ovat jo nyt hyvät, ja odotuksissa on myös päätös Lielahden raitiolinjan jatkosta, jolloin sekin saataisiin tulevaisuudessa palvelemaan asukkaita”, kertoo Arkta Rakennuksen vt. toimitusjohtaja Marko Nikander.

Lisätietoja: Arkta Oy, kehitys- ja sijoittajasuhdejohtaja Petra Kiiveri, petra.kiiveri@arkta.fi, p. 050 5976 267

ARKTA-konsernin muodostavat asuntorakentajat Arkta Rakennus Tampereen talousalueella, Arkta Reponen Helsingin talousalueella, Arkta Kultti Vaasan seudulla, sekä Arkta Turku Turun seudulla. Kouluja ja päiväkoteja rakentavat yhteiskuntatilojen rakentajat Arkta Rakennuskultti Uudellamaalla ja Arkta Kultti Vaasan seudulla. Heinolassa toimii betonielementtitehdas Arkta Laatuseinä.

Arkta tunnetaan vähähiilisyyteen tähtäävästä rakentamisesta, ollen edelläkävijä täyspuukerrostalojen rakentamisessa sekä asunto-osakeyhtiöiden oman aurinkoenergian hyödyntämisessä. ARKTA-konsernissa on rakennettu jo yli 16 000 asuntoa, joista noin tuhat on puurakenteisia. Liikevaihto vuonna 2023 oli 126 miljoonaa euroa. Konsernissa työskentelee noin 210 henkilöä, jonka lisäksi se työllistää yli 1000 yhteistyökumppania.