A-Kruunu rakennuttaa uusia korkotukivuokra-asuntoja Tampereen Raholanharjulle Tesoman palveluiden ja hyvien yhteyksien läheisyyteen osoitteeseen Pesukatu 24. Tampereen Raholanharjulle nouseva kerrostalo käsittää 34 uutta ARA-vuokra-asuntoa. Rakennusluvan saanut kohde toteutetaan KVR-urakkana, ja rakentaminen käynnistyy kesäkuussa. Asukkaat pääsevät muuttamaan asuntoihinsa kesällä 2025.

A-energialuokan taloon tulee 34 asuntoa, yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin. Rakennuksen kerrosala on 2350 kem2 ja huoneistoala 1910 hm2. Talon ullakkokerrokseen rakennetaan yhteistiloina talosaunaosasto, talopesula ja kerhotila. Pysäköinti toteutetaan maantasopysäköintinä. Korttelin taloilla tulee olemaan yhteinen sisäpiha leikkialueineen ja piharakennuksessa pyörävarastot sekä polkupyörien huoltotila. Kohde valmistuu vuoden 2025 kesällä.

”Olemme tyytyväisiä, että voimme jatkaa pitkäaikaista yhteistyötä Arktan kanssa. Meillä on Arktan kanssa tällä hetkellä rakenteilla kohde myös Tampereen Lamminpäässä”, toteaa A-Kruunun projektipäällikkö Leena Aho-Manninen.

Länsi-Tampereelle sijoittuva uusi Raholanharjun kerrostaloalue muodostuu puistomaisista sisäpihakortteleista, ja se nousee nimensä mukaisesti harjumaisemiin, vanhan väistyvän liike- ja toimitilakeskittymän paikalle. Matka Raholanharjulta Tampereen keskustan suuntaan kuluu lähijunalla vain 10 minuutissa. 1,5 kilometrin säteellä ovat Tesoman Westerin palvelukeskus, ruokakaupat, koulu, päiväkoti ja apteekki. Läheltä löytyvät myös palloilu-, uima- ja jäähalli, hiihtoladut sekä Tohloppi- ja Tesomajärven uimarannat.

Tampereen kaupunki on lähiöohjelmassaan panostanut vahvasti Tesoman kehittämiseen viime vuosina. Alueelle on rakennettu muun muassa uusi 1.–9. vuosiluokkien koulu sekä palloiluhalli, ja myös Lidl-myymälä on rakenteilla Raholanharjun uusien kerrostalojen viereen. Lisäksi Raholanharjun alueelle rakentuu päiväkoti, ja alueelle on suunnitteilla tulevien vuosien aikana useita kerrostalohankkeita.

”Länsi-Tampereelle sijoittuvan uuden Raholanharjun asuinalueenkehittämisen alkaa A-Kruunun hankkeella. Alue on kattavien palveluiden ja hyvien liikenneyhteyksien kuten lähijunaseisakkeen vieressä, jotka tekevät alueesta kiinnostavan. Uskomme alueen kiinnostuksen vain kasvavan rakentamisen käynnistyttyä”, summaa Arkta Rakennuksen projektipäällikkö Markus Karhu.

Lisätietoja:

Marko Nikander
vt. toimitusjohtaja, tekninen johtaja
Arkta Rakennus
050 323 8502, marko.nikander@arkta.fi

Markus Karhu
projektipäällikkö, Arkta Rakennus
050 351 9197, markus.karhu@arkta.fi

Leena Aho-Manninen
projektipäällikkö, A-Kruunu
0207 207 131, leena.aho-manninen@a-kruunu.fi

ARKTA-konsernin muodostavat asuntorakentajat Arkta Rakennus Tampereen talousalueella, Arkta Reponen Helsingin talousalueella, Arkta Kultti Vaasan seudulla, sekä Arkta Turku Turun seudulla. Kouluja ja päiväkoteja rakentavat yhteiskuntatilojen rakentajat Arkta Rakennuskultti Uudellamaalla ja Arkta Kultti Vaasan seudulla. Heinolassa toimii betonielementtitehdas Arkta Laatuseinä.

Arkta tunnetaan vähähiilisyyteen tähtäävästä rakentamisesta, ollen edelläkävijä täyspuukerrostalojen rakentamisessa sekä asunto-osakeyhtiöiden oman aurinkoenergian hyödyntämisessä. ARKTA-konsernissa on rakennettu jo yli 16 000 asuntoa, joista noin tuhat on puurakenteisia. Liikevaihto vuonna 2023 oli 126 miljoonaa euroa. Konsernissa työskentelee noin 210 henkilöä, jonka lisäksi se työllistää yli 1000 yhteistyökumppania.