Hyvä turvallisuuskulttuuri ja -johtaminen nousivat esiin rakennusalan turvallisuuskilpailussa, jossa palkittiin vuoden 2023 parhaat talonrakentamisen yritykset ja työmaat. Isojen ja pienten yritysten yrityssarjoihin osallistui yhteensä lähes 40 yritystä.

Arkta Rakennuskultin Järvenpään kampuksen työmaa vei voiton

Pienten ja keskisuurten rakennusyritysten työmaasarjassa kärkeen ylsi Arkta Rakennuskultti Oy:n työmaa Järvenpään kampus. Puurakenteinen STEP-koulutuksen kampusrakennus Järvenpäässä valmistui loppuvuodesta 2023 Tuusulanjärven rannalle.

”Kohde oli meille tyypillinen puurakenteinen kokonaisurakka”, kertoo Arkta Rakennuskultin toimitusjohtaja Marko Kähkönen.

”Viikoittaisilla turvavarteilla ja kaikessa tekemisessä turvallisuuteen panostamalla tähdätään siihen, että hyvä turvallisuus on yhtä lailla johdon kuin maalareiden, siivoojien ja listoittajienkin ykkösasioita”, hän painottaa. Kohteen työpäällikkönä toimi Jani Miettinen ja vastaavana työnjohtajana Juha Nikkanen.

Työturvallisuus aina keskiössä

Työturvallisuuden tavoite Arktassa on välttää tapaturmat ja siten päästä joka päivä töistä terveenä kotiin, ja aikanaan myös eläkkeelle. Turvallisuuskäytäntöjä seurataan ja kehitetään johdonmukaisesti.

Työturvallisuuskilpailut ovat yksi vaikuttavimmista keinoista edistää rakentamisen työturvallisuutta. Uudenmaan työturvallisuuskilpailun järjestävät Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri, INFRA, Rakennusliitto, Ammattiliitto PRO, Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Työturvallisuuskeskus ja RAKLI.

STEP-koulutuksen kampusrakennuksessa korostuu puun luonne

Suuri lähes 3000 kerrosneliön rakennus koostuu kolmesta rakennusosasta ja se on tehty kestävän kehityksen mukaisesti. Puun monipuolinen käyttö sopii kulttuurihistorialliseen maisemaan, ja rakennus tarjoaa eri alojen opiskelijoille terveelliset ja viihtyisät puitteet inspiroivaan opiskeluun. Rakennuksen yksityiskohdat ovat vaikuttavia: näyttävät rimoitukset puuliitoksineen, jykevät mastopilarit ja korkeassa aulassa näkyvät liimapuupalkit sekä valtavat ikkunat, josta näkyy henkeäsalpaava järvimaisema.

Oivaltava arkkitehtuuri ja täydellisyyteen pyrkinyt viimeistelty puurakentaminen luovat innostavan oppimis- ja työympäristön kampuksen noin tuhannelle opiskelijalle ja sadalle henkilökunnan jäsenelle. 

Hyväksy evästeet, jotta voit katsoa tämän sisällön.

Tutustu muihin julkisen rakentamisen kohteisiimme täältä.

Lisätietoja:

Marko Kähkönen
toimitusjohtaja, Arkta Rakennuskultti
040 772 4903, marko.kahkonen@arkta.fi

ARKTA-konsernin muodostavat asuntorakentajat Tampereen talousalueella Arkta Rakennus Oy, Helsingin talousalueella Arkta Reponen Oy ja Vaasan seudulla Arkta Kultti Oy, sekä Turussa Arkta Turku Oy. Kouluja ja päiväkoteja rakentavat yhteiskuntatilojen rakentajat Arkta Rakennuskultti Oy Uudellamaalla ja Arkta Kultti Oy Vaasan seudulla. Heinolassa toimii betonielementtitehdas Arkta Laatuseinä Oy.

Arkta tunnetaan vähähiilisyyteen tähtäävästä rakentamisesta, ollen edelläkävijä täyspuukerrostalojen rakentamisessa sekä asunto-osakeyhtiöiden oman aurinkoenergian hyödyntämisessä. ARKTA-konsernissa on rakennettu jo yli 15 000 asuntoa, joista noin tuhat on puurakenteisia. Liikevaihto vuonna 2022 oli 132 miljoonaa euroa. Konsernissa työskentelee noin 220 henkilöä, jonka lisäksi se työllistää yli 1000 pitkäaikaista yhteistyökumppania.