Arkta Rakennus Oy allekirjoitti KVR-urakkasopimuksen A-Kruunu Oy:n kanssa Lamminpään Nauhatehtaan uudelle asuinalueelle rakennettavasta 25 asunnosta. A-Kruunu on valtion yhtiö, joka rakennuttaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. Kohteen rakentaminen käynnistyy keväällä 2024 ja kohde valmistuu kesällä 2025.

Nauhatehtaan uusi asuinalue rakentuu Lamminpään pientaloalueen viereen. Alueena Lamminpää sijaitsee Länsi-Tampereella erinomaisten kulkuyhteyksien varrella ja monipuolisten Lamminpään ja Lielahden palveluiden läheisyydessä. Alueella on kattavat ulkoilumahdollisuudet.

A-Kruunun taloon Suorannankatu 18:een tulee monipuolinen asuntojakauma yksiöistä perheasuntoihin. Talon ylimpään kerrokseen tulee talosaunaosasto, pesula ja kerhohuone. Autopaikoitus tulee naapuriyhtiöiden kanssa yhteispiha-alueelle katos- ja pihapaikkoina. Kohteen pääsuunnittelija on Arkkitehtitoimisto Neva Oy. Suorannankadun kohde tulee olemaan A-energialuokkaa.

”Saavutamme A-energialuokan talotekniikan ratkaisuilla. Asunnoissa on esimerkiksi energiatehokkaat huoneistokohtaiset ilmanvaihtokoneet ja ikkunat. Asuntojen ylilämpeneminen ikkunoiden kautta estetään eniten lämpökuormaa tuottavissa ilmansuunnissa ikkunalasin selektiivikalvolla”, kertoo projektipäällikkö Leena Aho-Manninen A-Kruunulta.

Asuinalueen rakentaminen on alkanut 2022

Lamminpään asuinalueen rakentaminen on alkanut loppuvuonna 2022. Arktan rakentama alue sijaitsee päättyvän kadun päässä rajautuen puistoalueeseen. Tammikuussa 2024 Arktalla on alueella käynnissä kolme kohdetta. RS-kohteita on kaksi, joista As Oy Tampereen Lamminpään Hilla valmistuu tammikuun lopussa ja As Oy Tampereen Lamminpään Lakka huhtikuun lopussa. Hillassa ja Lakassa on yhteensä 92 asuntoa. Evli Residential II Ky:lle rakennettavan As Oy Tampereen Lamminpään Muuraimen 34 asuntoa valmistuvat vuoden 2024 loppupuolella.

”Kiitämme A-Kruunua luottamuksesta ja tiiviistä yhteistyöstä. A-Kruunun kohde täydentää Arktan jo tontille rakentamien talojen korttelikokonaisuuden. Tiililaattapintainen talo tulee jatkamaan korttelin ajattoman tasokasta linjaa ja monipuolistaa sen asuntotarjontaa. Tästä muodostuu nyt viihtyisä korttelikokonaisuus”, kertoo Arkta Rakennuksen vt. toimitusjohtaja Marko Nikander.

Lisätietoja:

Marko Nikander
vt. toimitusjohtaja, tekninen johtaja, Arkta Rakennus
050 323 8502, marko.nikander@arkta.fi 

ARKTA-konsernin muodostavat asuntorakentajat Arkta Rakennus Tampereen talousalueella, Arkta Reponen Helsingin talousalueella, Arkta Kultti Vaasan seudulla, sekä Arkta Turku Turun seudulla. Kouluja ja päiväkoteja rakentavat yhteiskuntatilojen rakentajat Arkta Rakennuskultti Uudellamaalla ja Arkta Kultti Vaasan seudulla. Heinolassa toimii betonielementtitehdas Arkta Laatuseinä.

Arkta tunnetaan vähähiilisyyteen tähtäävästä rakentamisesta, ollen edelläkävijä täyspuukerrostalojen rakentamisessa sekä asunto-osakeyhtiöiden oman aurinkoenergian hyödyntämisessä. ARKTA-konsernissa on rakennettu jo yli 15 000 asuntoa, joista noin tuhat on puurakenteisia. Liikevaihto vuonna 2022 oli 132 miljoonaa euroa. Konsernissa työskentelee noin 220 henkilöä, jonka lisäksi se työllistää yli 1000 yhteistyökumppania.