Arkta Reponen on aloittanut Jätkäsaaren uusissa Palvelukortteleissa sijaitsevan Asunto Oy Helsingin Gibraltarin rakentamisen. Hanke käsittää kahdeksankerroksisen 70 asunnon kerrostalon sekä kaksi liiketilaa. Kohde on Sweco PM Oy:n konsulttialoitteinen Hitas-ryhmärakennuttamishanke. Kohteen pääsuunnittelusta vastaa arkkitehti Ulla Saarinen arkkitehtitoimisto Arkkitehtipalvelu Oy:stä. Ryhmärakennuttamishankkeessa osakkaat pääsevät yhdessä rakennuttamaan itselleen omiin tarpeisiinsa räätälöidyt kodit.

”On hienoa päästä toteuttamaan monimuotoista ryhmärakennuttamishanketta yhdessä hyvien yhteistyökumppanien kanssa. Jätkäsaari on olosuhteiltaan ja logistisesti hankala paikka rakentaa, mikä edellyttää tarkkaa ennakkosuunnittelua ja sujuvaa yhteistyötä alueen muiden toimijoiden kanssa”, Arkta Reposen toimitusjohtaja Eero Lehtomäki toteaa.

Laaja kokemus Jätkäsaareen rakentamisesta

Arkta Reposella on jo kahdeksan kerrostalohankkeen verran kokemusta Jätkäsaaren vaativasta rakentamislogistiikasta. Kaksi kohteista on palkittu ympäristöasioihin liittyen. Vuonna 2022 Helsingin Kehittyvä kerrostalo -hankkeeseen kuuluva Kommodori sai LEED GOLD -ympäristösertifikaatin sekä Rakentamisen Ruusu -palkinnon hyvän elinympäristön luomisesta ja kestävän kehityksen edistämisestä. Edistykselliseen viherrakentamisen painottunut Vihreistä vihrein -kerrostalohanke sai pohjoismaisen The Scandinavian Green Roof Award 2018 -palkinnon sekä vuoden 2017 Rakentamisen Ruusu -palkinnon.

Gibraltar on osa Palvelukortteleita

Helsingin Gibraltar rakentuu osaksi Jätkäsaaren Palvelukortteleita, joissa palvelut on tuotu lähelle asukasta. Kahden korttelin välissä avautuu asukkaiden kohtaamispaikaksi tarkoitettu Gibraltarinaukio. Katutason lukuisat liiketilat täyttyvät erilaisista palveluista ja yhteisöllisyyttä tuovat yhteiset vapaa-ajantilat, kuten Kylätalo sekä Gibraltarissa kattopuutarha ja talosauna. Asukkaiden arkea helpottavat esimerkiksi kortteleissa sijaitseva lähikauppa ja päiväkoti.

Palvelukorttelit ja Gibraltarinaukio nivoutuvat laajan ja vehreän Hyväntoivonpuiston yhteyteen. Koko kantakaupunkia palveleva kaupunginosapuisto tarjoaa virkistysreittejä sekä oleskelu- ja leikkipaikkoja. Merellinen Helsinki avautuu asukkaille ja alueella vieraileville niin asuinkortteleissa kuin julkisissa ulkotiloissa.

Lisätietoja:

Eero Lehtomäki
Toimitusjohtaja, Arkta Reponen
040 173 5220, eero.lehtomaki@arkta.fi

ARKTA-konsernin muodostavat asuntorakentajat Tampereen talousalueella Arkta Rakennus Oy, Helsingin talousalueella Arkta Reponen Oy ja Vaasan seudulla Arkta Kultti Oy, sekä Turussa Arkta Turku Oy. Kouluja ja päiväkoteja rakentavat yhteiskuntatilojen rakentajat Arkta Rakennuskultti Oy Uudellamaalla ja Arkta Kultti Oy Vaasan seudulla. Heinolassa toimii betonielementtitehdas Arkta Laatuseinä Oy.

Arkta tunnetaan vähähiilisyyteen tähtäävästä rakentamisesta, ollen edelläkävijä täyspuukerrostalojen rakentamisessa sekä asunto-osakeyhtiöiden oman aurinkoenergian hyödyntämisessä. ARKTA-konsernissa on rakennettu jo yli 15 000 asuntoa, joista noin tuhat on puurakenteisia. Liikevaihto vuonna 2022 oli 132 miljoonaa euroa. Konsernissa työskentelee noin 220 henkilöä, jonka lisäksi se työllistää yli 1000 pitkäaikaista yhteistyökumppania.