Sijoita kotiin lähellä Tampereen keskustaa

Aralia sijaitsee Tampereen Muotialassa, kätevästi tulevan ratikkareitin varrella. Alueen palvelut ovat kattavat ja keskustakin on vain neljän kilometrin päässä. Kulkuyhteydet ovat hyvät; kuljitpa sitten julkisilla, omalla autolla tai pyörällä. Läheltä löytyy myös luontopolku, laskettelurinne, golfkenttä sekä monia muita aktiviteetteja.

Muotialan moderni ja luontoarvoja kunnioittava kaupunginosa on haluttu asuinalue. Kulkuyhteydet kaupungin keskustaan ovat mainiot ja paranevat entisestään, kun lähistölle valmistuu ratikkalinja. Turtolan ostoskeskus on kävelymatkan päässä. Koulut, päiväkodit ja leikkipuistot ovat vieressä ja Tampereen keskustaan pyöräilet hetkessä. Sijainti on hyvä myös opiskelijoille, sillä asuminen Tampereen keskustan ja Hervannan puolessavälissä on kätevää.

Toteuttaja

Arkta Rakennus Pirkanmaa

Ota yhteyttä

Uusinta arkkitehtuuria

Arkta toi uusia ideoita Muotialan katunäkymään. Aralian julkisivuarkkitehtuuri on raikkaan moniulotteista. Vaaleat kivitalot ja luhtikäytävien väritehostelevyt huokuvat tyylikkyyttä, ja parvekkeiden lasikaiteissa on painettu viljakuvio kuin muistuttamassa Muotialan menneisyydestä peltoviljelyn ajoilta.

Kolme taloa ja kaikki omanlaisiaan

Araliassa on 61 asuntoa kolmessa talossa. Aralian muodostavat kaksikerroksiset luhtitalot A ja B sekä kaksi-kolmikerroksinen C- ja D-portaan talo. Luhtitalojen sisäänkäynti omaan kotiin tapahtuu helppokulkuisesti suoraan katutasosta tai luhtikäytävän kautta kakkoskerroksesta. C-portaassa
on hissi ja kolme kerrosta.

A- ja B-talojen ensimmäisen kerroksen asunnoissa takapiha on laatoitettu lähes koko asunnon leveydeltä. Kakkos- ja kolmoskerroksessa on parvekkeet tai ranskalaiset parvekkeet, jotka ovat sisustettavissa kukka- tai yrttiruukuilla tai siroilla puutarhakalusteilla.

CD-talossa on kaikissa asunnoissa parveke tai ranskalainen parveke ja Hallilankadun puolella isoimmilla parvekkeilla on parvekelasitukset. Suunnittelussa on huomioitu myös esteettömyys.