Rakennuslautakunta kiittelee rakennuksen modernia ilmettä ja tunnelmaa, joka on luotu luonnonvalolla ja vaaleilla sävyillä. Sisäänkäynti iloisen värisine markiiseineen kutsuu käymään sisään. Tilojen ja kalusteiden suunnittelussa on poikkeuksellisella tavalla eläydytty lasten päiväkotiarkeen sekä huollon ja käytön vaatimuksiin. Myös rakennuksen akustiikka on erinomainen.

”Rakennuspaikka oli teknisesti vaativa muun muassa tontin kaltevuuden vuoksi. Siitä huolimatta tontin valtava potentiaali luonnonläheisessä ympäristössä keskellä kaunista maisemaa on pystytty hyödyntämään. Päiväkoti ja nuorisotila tuovat yhteen kaksi erilaista käyttäjäryhmää, joiden kohtaamisia arjessa on edistetty suunnittelemalla osa tiloista molempien käyttöön”.

Kuva: Mikael Gylling

Kohteen on rakennuttanut Tilapalvelut-liikelaitos. Hankkeen pääsuunnittelijana toimi Mikael Gylling ja kokonaisurakoitsijana Oy Rakennuskultti Ab.

Lue lisää

Espoon päiväkodit, Kirkkojärven päiväkoti

Espoon kaupunki Kirkkojärven päiväkoti palkittiin rakentamisen laadusta