Suomen mittakaavassa poikkeuksellinen remontti

Arkta Kultti toimii pääurakoitsijana Vaasan Sähkö Areenan suurremontissa, jossa katon vanhat liimapuukaaret korvataan teräsristikoilla ja kattoelementeillä. Lisäksi jäähalliin tehdään 13.500 m2 peruskorjaus ja laajennus. Hallikokonaisuus on Suomen mittakaavassa poikkeuksellinen, sillä saman katon alla on neljä jäätä.

Hallin yhteyteen tuleva laajennus rakennetaan nykyisen parkkipaikan kohdalle. Työmaa ulottuu siis hallin lisäksi myös lähiympäristöön. Se vaatii huolellista suunnittelua sekä sujuvaa, turvallista ja tehokasta toteutusta. Hanke edellyttää erityisjärjestelyitä, mutta harjoitushallit ovat pysyneet remontin aikana periaatteessa toimintakuntoisina.

Hallin pääkäyttäjä Vaasan Sport saa remontin yhteydessä mm. uuden 400 asiakkaan ravintolakerroksen, jonka ravintoloista on näkymä suoraan jäälle. Halliuudistuksesta toivotaankin sekä urheilullista että taloudellista nostetta. Myös yleisökapasiteetti nousee. Uuteen halliin voidaan ottaa 5000 henkilöä nykyisen määrän ollessa 4136. Uuden kapasiteetin istuinpaikat ovat laadukkaita, ja Vaasan Sport uskoo sen näkyvän myös liigaotteluiden katsojamäärissä. Uudistusten myötä halli toimii jatkossa monitoimiareenana, joka mahdollistaa myös muut urheilutapahtumat, konsertit, messut sekä vastaavat suuret yleisötilaisuudet.

Toteuttaja

Arkta Kultti Pohjanmaa

Ota yhteyttä

Tommi Rintamäki

toimitusjohtaja

Arkta Kultti Oy

040 486 4212
Lähetä sähköpostia

Rakennuttajat luottavat Arkta Kulttiin

Areenan remontti- ja laajennusprojektin budjetti on runsaat 17 miljoonaa euroa. Hanketta rahoittavat mm. Vaasa, Mustasaari, Vaasan Sport sekä kuntayhtymä. Myös valtion avustuksia on mukana 750 000 euroa. Vaikka urheilurakentamisessa on nähty budjetin ylityksiä, rakennuttajat luottavat Arkta Kulttiin. Huolellinen suunnittelu, toimivat prosessit sekä asiantunteva toteutus takaavat sen, että kaikki sujuu tavoitteiden mukaisesti.

Hanke on rahallisesti mittava, mutta hallin käyttöaste ja ikä vaativat, että jotain on tehtävä. Neljä jääkenttää yhdessä hallissa tarkoittavat tiheää käyttöä, eikä 1970-luvulla rakennettu kokonaisuus vastaa enää nykypäivän vaatimuksiin. Ravintolakerroksen ja katsomomuutosten lisäksi ilmastointi, pukuhuoneet ja käytävät kokevat isoja muutoksia. Kaarikaton vaihtaminen tasakattoon lisää myös areenan sisätilojen korkeutta.

Voit tutustua vanhan kaarikaton purku-urakkaan oheiselta videolta.