Rakentamisen Hurraa!-tunnustuspalkinto on myönnetty Arkta Rakennuskultin rakentamalle Metsolan massiivipuurunkoiselle päiväkodille Espoon Tapiolassa. Luonnonläheinen päiväkoti valmistui loppuvuodesta 2022.

Palkinto on hatunnosto ajankohtaiselle, erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutuneelle ja rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle. Palkinnon myöntänyt Espoon ympäristö- ja rakennuslautakunta arvosti CLT-massiivipuurunkoisen päiväkodin puurakentamista ilmastonmuutoksen ehkäisemisen keinona. Kohteessa panostettiin uusiutuvaan energiaan ja maalämpöjärjestelmän hyödyntämiseen.

”Lapset saavat nauttia puun kosketuksesta sisä- ja ulkotiloissa Tapiolan vanhalla arvoalueella. Päiväkoti rajoittuu suojeltuun metsään ja ympäristössä elää liito-oravia. Tontin puut säilytettiin ja piharakennuksiin tehtiin viherkatot. Rakennusvaiheessa rakennuksen puurungon päällä olevaa sääsuojaa muokattiin, jotta rakennuksen lähellä kasvaneet puut voitiin suojella”, kertoo toimitusjohtaja Marko Kähkönen Arkta Rakennuskultilta.

Arkitehtuurissa käytettiin eläinteemaa ja harjakatto muistuttaa liito-oravan siipiä. Kauniin ja onnistuneen arkkitehtuurin suunnitteli AFRY Ark Studio. Sisä- ja ulkopintojen eläinaiheiset taideteokset ovat taiteilija Laura Merzin käsialaa.

Arkta Rakennuskultti on erikoistunut haastavien julkisten- ja erilaisten yritystilojen rakentajana jo 36 vuoden ajan pääkaupunkiseudulla sekä Vaasan seudulla.

Hyväksy evästeet, jotta voit katsoa tämän sisällön.

Tutustu muihin julkisen rakentamisen kohteisiimme täältä.

Lisätietoja:

Marko Kähkönen
toimitusjohtaja, Arkta Rakennuskultti
040 772 4903, marko.kahkonen@arkta.fi

ARKTA-konsernin muodostavat asuntorakentajat Tampereen talousalueella Arkta Rakennus Oy, Helsingin talousalueella Arkta Reponen Oy ja Vaasan seudulla Arkta Kultti Oy, sekä Turussa Arkta Turku Oy. Kouluja ja päiväkoteja rakentavat yhteiskuntatilojen rakentajat Arkta Rakennuskultti Oy Uudellamaalla ja Arkta Kultti Oy Vaasan seudulla. Heinolassa toimii betonielementtitehdas Arkta Laatuseinä Oy.

Arkta tunnetaan vähähiilisyyteen tähtäävästä rakentamisesta, ollen edelläkävijä täyspuukerrostalojen rakentamisessa sekä asunto-osakeyhtiöiden oman aurinkoenergian hyödyntämisessä. ARKTA-konsernissa on rakennettu jo yli 15 000 asuntoa, joista noin tuhat on puurakenteisia. Liikevaihto vuonna 2022 oli 132 miljoonaa euroa. Konsernissa työskentelee noin 220 henkilöä, jonka lisäksi se työllistää yli 1000 pitkäaikaista yhteistyökumppania.