Arkisto: Koulut

Arkta Rakennuskultti rakentaa Espoon Kungsgårdsskolanin

Ruotsinkielisen koulu- ja päiväkotirakennuksen, Kungsgårdsskolanin rakennustyöt käynnistyivät Espoon Kurttilassa maanrakennustöillä toukokuussa 2020. Arkta Rakennuskultti Oy toimii kouluhankkeen pääurakoitsijana.

Arkta Rakennuskultin urakoima Ammattiopisto LIVE palkittiin Espoon kaupungin vuotuisella HURRAA palkinnolla

Hienoa arkkitehtuuria ja vaikuttavat sisätilat  Invalidisäätiön rakennuttamalle Ammattiopisto LIVE:lle myönnettiin Espoon rakennuslautakunnan ja rakennusvalvontakeskuksen vuotuinen Hurraa-palkinto. 1 200 opiskelijalle tarkoitettu oppilaitos valmistui vuoden 2020 tammikuussa Leppävaaraan.   Espoon rakennuslautakunta perustelee voittajan valintaa alueen arvoa kohottavalla arkkitehtuurilla ja vaikuttavilla sisätiloilla, jotka muodostavat kannustavan ja esteettömän oppimisympäristön erityisoppilaille. Kaunis rakennus on istutettu esimerkillisesti maastoon ja ympäristöön. Oppilaitoksen julkisivuja verhoavat keraamiset lämpimänsävyiset putkiprofiilit, ja sisäpiha-alueen puolella puuverhoillut julkisivupinnat kaareutuvat saumattomasti katokseksi.  Kohteen suunnittelusta vastasi Linja […]

Arkta Rakennuskultin Camelot voitti Helsingin Kuninkaantammen monitoimirakennuksen suunnittelukisan

Saman katon alle rakentuu koulu, päiväkoti ja kulttuuritiloja. Kilpailu oli suunnattu tahoille, jotka sekä suunnittelevat että urakoivat rakennuksen. Kilpailussa arvioitiin ehdotusten arkkitehtuuria, elinkaarikustannuksia, ympäristöön soveltuvuutta, toimivuutta ja taloudellisuutta. Voittajatyö ratkaisi tehtävän kiitettävästi, ja tuottaa uuteen Kuninkaantammen kaupunginosaan hienon ja hyvin paikkaan sulautuvan oppimiskeskuksen.  Tässä SR-hankkeessa pääsemme näyttämään osaamisemme myös suunnittelun saralla, sen lisäksi tämä hanke […]

Vihdin Kirkonkylän Campus

Rakennuskohde muodostuu Vihdin yhteiskoulun, parkkialueen, kalustohallin ja jätevaraston uudisrakennuksista. Laajennettavan koulurakennuksen muutostöiden ja piha-alueiden rakentamisen lisäksi Vihdin vanha yhteiskoulurakennus puretaan. Alueelle rakennetaan myös uusi liikuntahalli.

Keskuspuiston ammattiopisto

Keskuspuiston ammattiopisto on 5- kerroksinen erityiskoulurakennus, joka sijaitsee Espoon Puustellinmäessä. Tiloiltaan kohde on monikäyttöinen ja joustava. Rakennuksessa tulee opiskelemaan noin 530 oppilasta.