Länsi-Tampereelle sijoittuvan uuden Raholanharjun asuinalueen ensimmäisen kohteen Asunto Oy Tampereen Raholanharjun Raiteen ennakkomarkkinointi käynnistyy odotetusti.

Hyvien yhteyksien varrelle Tesoman kattavien ja uudistuneiden palveluiden välittömään läheisyyteen nousevan As Oy Tampereen Raholanharjun Raiteen rakentaminen alkaa syksyllä 2023. Kohde valmistuu arviolta loppuvuodesta 2024.

Raholanharjun Raiteen asuntojen koot vaihtelevat 23,5–82,5 neliömetrin välillä. Yhtiössä on yhteensä 81 kotia, joiden pohjaratkaisut ovat pieteetillä suunniteltuja. Niissä on otettu huomioon monipuolinen kalustettavuus ja tilankäyttö suunnittelemalla esimerkiksi työskentelyyn sopivia tiloja sekä suuria parvekkeita, jotka tuntuvat yhdeltä lisähuoneelta.

”A-energialuokkaan kuuluvaan Raiteeseen valmistuu lasitetuilla parvekkeilla varustettuja asuntoja yksiöistä perheasuntoihin seitsemään kerrokseen. Ylimmässä 8. kerroksessa sijaitsevat sauna- ja kerhohuonetilat. Rakennuksen vierestä löytyy autoille hidaslatausjärjestelmällä varustettuja autopaikkoja ja taloyhtiön asukkailla on käytettävissään yhteiskäyttöauto”, kertoo Arkta Rakennuksen myyntipäällikkö Harri Oikari.

Alueella on monipuoliset ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet, ja matka Tampereen keskustan suuntaan kuluu lähijunalla vain 10 minuutissa. 1,5 kilometrin säteellä ovat Westerin palvelukeskus, ruokakaupat, koulu, päiväkoti ja apteekki. Läheltä löytyvät myös palloilu- ja uimahalli, hiihtoladut sekä Tohloppi- ja Tesomajärven uimarannat.

”Raholanharjun asuinalueen viereen sijoittuva Tesoman junaseisake, palveluiden läheisyys ja toimivat liikenneyhteydet sujuvoittavat arkea ja mahdollistavat ekologisemman asumisen lähellä kaikkea tarvittavaa,” sanoo Oikari.

Puistomaisista sisäpihakortteleista muodostuva Raholanharjun kerrostaloalue nousee nimensä mukaisesti harjumaisemiin, vanhan väistyvän liike- ja toimitilakeskittymän paikalle. Alueelle rakentuu asuntojen lisäksi palveluita kuten päiväkoti ja päivittäistavarakauppa. Arkta rakentaa alueelle noin 20 kerrostaloa, tarkoittaen noin tuhatta asuntoa. Arktan aluekehityshanke kattaa kolme korttelikokonaisuutta.

”Raide käynnistää merkittävän aluekehityshankkeen, jossa kehitämme Tampereen Raholanharjusta uutta viihtyisää puistomaista asuinaluetta. Alueesta rakennetaan yhdessä muiden toimijoiden kanssa monipuolinen asuinalue jopa 2550 asukkaalle”, kertoo Arkta Rakennuksen hankepäällikkö Jussi Reiskanen.

>> Tutustu Raiteen koteihin.
>> Tutustu Raholanharjun asuinalueeseen.

Lisätietoja:

Harri Oikari, myyntipäällikkö, Arkta Rakennus Oy
harri.oikari@arkta.fi, 045 625 9178

Jussi Reiskanen, hankepäällikkö, Arkta Rakennus Oy
jussi.reiskanen@arkta.fi, 040 482 1710

ARKTA-konsernin muodostavat asuntorakentajat Tampereen talousalueella Arkta Rakennus Oy, Helsingin talousalueella Arkta Reponen Oy ja Vaasan seudulla Arkta Kultti Oy, sekä Turussa Arkta Turku Oy. Kouluja ja päiväkoteja rakentavat yhteiskuntatilojen rakentajat Arkta Rakennuskultti Oy Uudellamaalla ja Arkta Kultti Oy Vaasan seudulla. Heinolassa toimii betonielementtitehdas Arkta Laatuseinä Oy.

Arkta tunnetaan vähähiilisyyteen tähtäävästä rakentamisesta, ollen edelläkävijä täyspuukerrostalojen rakentamisessa sekä asunto-osakeyhtiöiden oman aurinkoenergian hyödyntämisessä. ARKTA-konsernissa on rakennettu jo yli 15 000 asuntoa, joista noin tuhat on puurakenteisia. Liikevaihto vuonna 2021 oli 137 miljoonaa euroa. Konsernissa työskentelee noin 220 henkilöä, jonka lisäksi se työllistää yli 1000 pitkäaikaista yhteistyökumppania.