Vasemmalta ostajien edustajina Arkta Oy:n hallituksen jäsenet Petra Kiiveri ja Wiola Kiiveri sekä hallituksen puheenjohtaja Esa Kiiveri. Myyjien edustajina hallituksen puheenjohtaja Heikki Kultti sekä hallituksen jäsen Arvo Eloluoma.
Vasemmalta ostajien edustajina Arkta Oy:n hallituksen jäsenet Petra Kiiveri ja Wiola Kiiveri sekä hallituksen puheenjohtaja Esa Kiiveri. Myyjien edustajina hallituksen puheenjohtaja Heikki Kultti sekä hallituksen jäsen Arvo Eloluoma.

Tänään solmitulla yrityskaupalla vaasalaislähtöinen Oy Rakennuskultti Ab liittyy osaksi pirkanmaalaista Arkta-konsernia. Rakennuskultti täydentää Arktan palvelukonseptia julkisen rakentamisen urakointiosaamisella. Kaupalla ei ole vaikutusta yritysten asiakassuhteisiin tai henkilöstöön.

Yrityskaupan myötä Arkta-konsernin toiminta pääkaupunkiseudulla vahvistuu ja laajenee myös Rakennuskultin kotiseudulle Vaasaan ja Pohjanmaalle.

– Olemme aktiivisesti etsineet mahdollisuuksia vahvistaaksemme edelleen jalansijaamme pääkaupunkiseudulla ja muualla Uudellamaalla, jossa rakennusalalle arvioidaan eniten kasvua myös tulevaisuudessa. Vaasan seutu ja Pohjanmaa ovat meille uusia alueita, mutta tukevat hienosti kasvustrategiaamme, sanoo Arkta Oy:n hallituksen puheenjohtaja, rakennusneuvos Esa Kiiveri.

Arkta-konsernin palvelukonsepti täydentyy yrityskaupan myötä

Oy Rakennuskultti Ab on Arktan tapaan yli 30 vuotta toiminut rakennusalan yritys. Sen kotipaikka on Vaasa, ja vuodesta 1997 lähtien yritys on toiminut myös pääkaupunkiseudulla.

Arkta on viime vuosina keskittynyt pääasiassa asuinrakentamiseen. Rakennuskultti puolestaan on erikoistunut julkisten rakennusten kuten koulujen ja päiväkotien uudis- ja korjausrakentamiseen.

– Rakennuskultin erityisosaaminen erilaisten julkisten tilojen uudis- ja korjausrakentajana täydentää hienosti Arkta-konsernin palvelukonseptia. Kaiken kaikkiaan uskomme kummankin yrityksen osaamisen täydentävän toisiaan ja näin ollen hyödyttävän koko konsernia, Kiiveri toteaa.

– Arkta on erittäin ammattitaitoisesti johdettu konserni – erityisesti koen, että voimme hyötyä arktalaisten liikkeenjohdollisesta osaamisesta ja sen myötä kehittyä edelleen useilla osa-alueilla, sanoo Oy Rakennuskultti Ab:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Kultti.

Arkta-konserni
Arkta-konserniin kuuluvat emoyhtiö Arkta Oy, Arkta Rakennus Oy, Rakennusliike Reponen Oy, betonielementtitehdas LS Laatuseinä Oy ja Laatutilit Oy sekä 22.2.2019 alkaen Oy Rakennuskultti Ab. Konsernin palveluksessa on 230 henkilöä ja liikevaihtoennuste vuodelle 2019 on 110 miljoonaa euroa. Arkta-konserni on rakentanut 13.500 asuntoa.

Lisätietoja:
Arkta-konserni, hallituksen puheenjohtaja, rakennusneuvos Esa Kiiveri, p. 050 595 1123 Oy Rakennuskultti Ab, hallituksen puheenjohtaja Heikki Kultti, p. 040 066 6708