Uudenlaista, virkistävää viherasumista Vuosaareen

Tällaista et ole ennen nähnytkään – uusi viherkortteli on helmi Vuosaaressa.

Arktalla on suunnittelilla Vuosaareen ihastuttava kolmen kerrostaloyhtiön viherkortteli luontoa arvostaville ihmisille. Uniikki viherrakentamiskohde ilahduttaa asujiaan viihtyisillä yhteisillä kattopuutarhoilla, viherkatoilla sekä asuntojen yhteydessä olevilla asuntopuutarhoillaan.

Kohde tulee sijaitsemaan rauhallisen pientaloalueen ja Kurkimoision puiston naapurissa sekä Broändan purolaakson läheisyydessä, hyvien yhteyksien äärellä. Osoite on Kurkimoisio 7, 00960 Helsinki. Vuosaaren viherkorttelissa asut uudessa kodissa lähellä virkistysalueita ja merta, mutta silti kaikki tarvittava kaupallisista palveluista kouluihin ja päiväkoteihin sekä Helsingin keskustan palvelut löytyvät aivan käden ulottuviltasi.

Viherpeulakona voit kipaista hakemaan yrtit yhtiön kattopuutarhasta. Tai opetella lapsen kanssa tomaatintaimen istuttamista omassa asuntopuutarhassa.

Tule kanssamme suunnittelemaan Vuosaaren vihreintä asuinkorttelia

Osallistu kyselyyn ja vaikuta rakentuvan kohteen suunnitelmiin!

Meillä Arktassa on tärkeää suunnitella ja rakentaa asunnoista sellaisia, että ne vastaavat asukkaiden mieltymyksiä ja todellisia tarpeita. Olemme avanneet kyselyn, jolla keräämme nyt toiveita liittyen Vuosaaren kohteen asuntoihin sekä yhteiskäyttöisiin tiloihin ja piha-alueisiin. Sinulla on nyt mahdollisuus vaikuttaa tulevan kohteen suunnitelmiin! Kerro meille toiveesi ja prioriteettisi noin 5 minuutin kyselyssä. Pääset kyselyyn alla olevasta linkistä. Kiitos, kun olet vaikuttamassa vihreän korttelin suunnitelmiin.

Osallistu kyselyyn tästä

Tutustu suunnittelilla olevan kohteen havainnekuviin

Vuosaari tarjoaa upeat puitteet arjelle meren, luontokohteiden ja kattavien palveluiden äärellä.

Pääkaupungin vehrein ja merellisin kaupunginosa

Oletko tiennyt, miten luonnonläheinen ja palvelurikas Vuosaari on asuinalueena?

Vuosaarelaisten ylpeydenaihe ovat asuinalueen rannat, luonnonsuojelualueet, puistot ja metsät. Vuosaari osoittaa, kuinka suomalaisen kaupunkiasujan arki voi parhaimmillaan olla hyvinkin luonnonläheistä.

Vuosaaressa sijaitsevat laajat Uutelan, Kallahdenniemen, Meri-Rastilan ja Mustavuoren ulkoilualueet. Kolme luonnonsuojelualuetta sisältävä Uutela on laaja, monipuolinen ja maisemaltaan vaihteleva ulkoilualue, tarjoten meren ja metsän maisemaa. Uutelasta löytyy iäkkäitä luonnontilaisia metsiä, korkeita kallioita, Särkkäniemen niittyjä ja lampia, suoalueita sekä upeaa merinäköalaa. Kallahdenniemi on tunnettu hiekkasärkistään, vahoista huviloistaan ja uimarannastaan. Meri-Rastilasta löytyy ulkoilureittejä ja polkuja metsäisessä ja meren rannan kallioisessa ympäristössä. Kalliorannat sopivat myös hyvin uimiseen ja onkimiseen. Meri-Rastilassa pääsee ihastelemaan myös erästä jääkauden perintöä eli muinaisrantakivikkoa, niin sanottua Pirunpeltoa, joka koostuu suurista pyöristyneistä kivistä. Talvisin Meri-Rastilassa löytyvät hiihtoladut. Mustavuoresta löytyy Vuosaarenhuippu, linnoituksia ja sienimetsää.

Vuosaaressa on lukuisia uimarantoja, ja niistä tunnetuimmat ovat laaja Aurinkolahden uimaranta, Kallahdenniemen uimaranta ja Rastilan uimaranta.

Suunnitteilla Arkta-koteja Vuosaareen

Miltä kuulostaisi lukuhetki kattopuutarhassa lämpimänä kesäaamuna? Tai poimia pikkutomaatteja salaattiin omalta asuntopihalta?

Uniikki viherrakentamiskortteli

Arktalla on suunnitteilla Vuosaareen viherrakentamiskortteli Kurkimoisionpuiston ja Broändan purolaakson läheisyyteen, osoitteeseen Kurkimoisio 7, 00960 Helsinki.

Viherkatot, asuntopuutarhat ja yhteiskäyttöiset kattopuutarhat tuovat iloa asukkailleen kahdessa vierekkäisessä kerrostalossa. Toinen taloista sijoittuu polveilevasti 4-6-kerroksisena Kallvikintien varteen. Luontevasti rinteeseen sulautuva kodikas 2-3-kerroksinen pienkerrostalo rajautuu pihan puolella Kurkimoision pientaloalueeseen. Viherpeulakona voit kipaista hakemaan yrtit yhtiön kattopuutarhasta. Tai opetella lapsen kanssa tomaatintaimen istuttamista. Arktan viherrakentamiskohde on yhteistyökaavoitushanke Helsingin kaupungin kanssa, jossa Helsingin yliopiston kanssa tutkitaan luonnon monimuotoisuutta, pyrkimyksenä mm. säästää alkuperäistä luontoa osana rakentamista.

Viherkorttelin kaksi kerrostaloa jaottuvat kolmeen yhtiöön, joista ensimmäisenä rakentuu Asunto Oy Helsingin Broändan Lähde. Toisessa vaiheessa rakentuu Asunto Oy Helsingin Broändan Puro sekä kolmantena Asunto Oy Helsingin Broändan Lehto. Yhtiöt ovat saaneet nimensä lähistöllä sijaitsevan historiallisen Broändan lähteen ja puron sekä puronvartta ympäröivän lehdon mukaan.

Laadukasta asumista arvoisessaan ympäristössä

Talot ja asunnot ovat hyvin varusteltuja, mikä helpottaa arkielämää. Asuntojakauma tulee olemaan monipuolinen, jolloin sinun on helppo löytää itsellesi sopiva Arkta-koti. Vastaamalla sivuston alussa olevaan kyselyyn, voit antaa meille arvokkaan näkemyksesi siihen, mitä uudelta kodiltasi odotat.

Lenkkimaastot alkavat lähes kotipihasta

Pääset kotipihasta kätevästi metsäisille Kurkimoisionpuiston lenkkipoluille, ja siitä edelleen mm. Broändan puron varren poluille nauttimaan kauniista puromaisemista. Vastapäätä Kallvikintien toisella puolen, sijaitsee myös Kangaslampi, jonka ympäri kulkevalla lenkkipolulla on ihanteellista vaikkapa ulkoiluttaa koiraa.

Hyvät lähipalvelut ja kulkuyhteydet

Lähiympäristössä on hyvin palveluita. Muun muassa lähimpään ruokakauppaan (S-Market) on 350 metrin kävelymatka. Käytössäsi ovat myös kaikki Vuosaaren runsaat muut palvelut. Edestä Kallvikintieltä kulkee kolme bussilinjaa ja lähin bussipysäkki sijaitsee aivan rakentuvan yhtiön vieressä. Kohde on lisäksi suunnitellun Raide-Jokeri 2:n pysäkin välittömässä läheisyydessä.

Ihastu Vuosaareen – kattavat palvelut ja paljon virikkeitä

Vuosaari on kuin pikkukaupunki väkilukunsa sekä palveluiden ja luontokohteiden monipuolisuuden perusteella. Vuoden 2019 väkiluku oli 39 000 asukasta, joka vastaa keskisuurta suomalaiskaupunkia. Palveluita Vuosaaresta löytyy hyvinkin kattavasti eri elämäntilanteita ja ajanviettotapoja palvellen.
 

Vuosaaren palveluita:

 • Golfkenttä, Frisbeegolfrata
 • Lenkkimaisemat vesistöjen äärellä
 • Useita venesatamia, melontakeskus
 • Lukuisia virkistysalueita; puistoja, metsiä ja luonnonsuojelualueita, kuten Uutelan, Meri-Rastilan, Kallahdenniemen ja Mustavuoren ulkoilualueet.
 • Vuosaaren liikuntapuisto, urheilukentät, luistelukentät, jäähalli, kuntosalit, skeittipuisto, uimahallit, palloiluhalli
 • Useita uimarantoja, joista tunnetuin on Aurinkolahden uimaranta
 • Kirjasto, teatteri, Vuotalo-kulttuuritalo, jossa kulttuuritapahtumia, näyttelyitä ja taidekasvatustoimintaa
 • Vuosaaren terveysasema
 • Vuosaaresta löytyy useita kouluja, päiväkoteja ja lukio. Osassa kouluista on mahdollisuus saada painotettua opetusta liittyen esim. mediakasvatukseen, luonnontieteisiin ja teknologiaan.
 • Palstaviljely

Metromatkan päässä Helsingin keskustasta

Vuosaaresta liikennöi metro länteen Helsingin keskustan kautta aina Espoon Kivenlahteen asti. Metromatka Vuosaaren asemalta Helsingin Rautatientorille kestää 21 minuuttia, mikä on samaa luokkaa kuin omalla autolla kuljettuna. Lisäksi Vuosaaressa on toimiva bussiverkosto. Alueelle on tarkoitus rakentaa 2030-luvulla myös pikaratikka Raide-Jokeri II, jonka on määrä tuoda matkustajia Koillis- ja Pohjois-Helsingistä Vuosaareen. Pikaratikan suunniteltu pysäkki tulee sijaitsemaan viherkorttelin edessä.

Inspiroidu uuden kotisi sisustusmateriaaleista

Kun ostat kotisi ajoissa rakentamisvaiheen alkumetreillä, voit vaikuttaa sen sisustusratkaisuihin. Laajasta valikoimastamme on helppo ideoida ja valita juuri sinun perheellesi parhaat sisustusmateriaalit ja ratkaisut yhdessä kanssamme. Näin pääset tekemään kodistasi itsesi näköisen.

A-energialuokka vaikuttaa asumiskustannuksiin

Vuosaareen suunnitteilla oleva kohde tulee olemaan parhaassa A-energialuokassa. Energiatehokaassa kodissa on normaalia pienempi energiankulutus, mikä vaikuttaa suotuisasti kuukausittaisiin asumiskuluihin. A-energialuokan taloyhtiössä on panostettu esimerkiksi talon lämmöneristävyyteen sekä ilmanvaihdon ja lämmityksen talotekniikkaan.

Mietimme jo talojen ja asuntojen suunnitteluvaiheessa tontin ja alueen ympäristöarvoja. Valitsemme koteihin ja taloyhtiöön mahdollisimman energiaystävälliset laitteet, koneet ja varusteet. Arktassa pienennetään rakentamisen aikaista hiilijalanjälkeä lajittelemalla ja kierrättämällä rakennusmateriaalijäämät tehokkaammin ja vähentämällä materiaalihukkaa. Arktan useilla työmailla käytetään uusiutuvaa energiaa.

Vastaa kyselyyn

Vaikuta rakentuvan Vuosaaren viherkorttelin suunnitelmiin vastaamalla kyselyyn.

Liity ennakkorekisteriin

Liity Arktan Vuosaaren viherkorttelin asiakkaiden ennakkorekisteriin. Saat ajantasaista tietoa kohteesta sekä mahdollisuuden varata oman kodin ensimmäisten joukossa sen tullessa ennakkomarkkinointiin.

 • Lähettämällä lomakkeen, sallin tietojeni käyttämisen Rekisteriselosteen mukaisesti. Tutustu Arktan rekisteriselosteeseen.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.