Rakennusneuvos Kiiveri keskittyy jatkossa konsernin kuuden yrityksen hallitustyöskentelyyn ja omistajaohjaukseen sekä jatkaa edelleen rakennusalaa kehittämässä useissa yhteiskunnallisissa luottamustoimissa mm. Talonrakennusteollisuus TRT:n hallituksen jäsenenä ja Talonrakennus TRT:n yrittäjävaliokunnan puheenjohtajana sekä Elinkeinoelämän Keskusliitto EK:n yrittäjävaltuuskunnan jäsenenä.

Kokenut Lean-osaaja vetovastuussa

DI Maarit Sääksi siirtyi Arktaan 2019 huhtikuussa ja sitä ennen hän toimi YIT:llä 20 vuotta, joista erilaisissa johtotehtävissä viimeiset 15 vuotta rakentamisen tuottavuuden esiintuojana, josta konkreettisena esimerkkinä on käsite ”tuottavuusloikka”. Hän oli esimerkiksi laatu- ja kehityspäällikkö sekä strategisesta kehitysohjelmasta vastaava johtaja.

Sparraajana hän pyrkii saamaan työyhteisön heräämään ja tekemään asiat toisella tavalla out of the box ajattelulla. Uraa on avittanut laaja kokemus verkostojohtamisesta ja kokemukset tuottavuuden näkökulmasta eri toimialoilta. Sääksi suoritti Suomessa vielä harvinaisen hollantilaisen Lean Management Instituutin Lean Practitioner -pätevyysohjelman, jonka tuottavuuden ideana on, että emme juokse lujempaa, vaan opimme kävelemään lyhyemmän matkan, sillä aika on meidän tärkein omaisuus, jolla saadaan kustannussäästöä ja säästetään henkilöstövoimavaroja ja tämän kautta tuotetaan lisäarvoa asiakkaille, kertoo Sääksi.

Siinä minulla on kolme teesiä, joista ensimmäinen on asiakastarpeen ymmärtäminen, toisena verkoston johtaminen, jossa aliurakoitsijat nähdään tasaveroisina rakentajina, kehittäjinä ja yhteistyökumppanina ja kolmas on yhdessä tekeminen henkilöstön kanssa, Sääksi kertoo.

Tekemisen ja kehittämisen oivallus, rohkeus tehdä uudella tavalla ja olla yhdessä hyvää rakentamassa ovat Sääksen perusteemoja asioita tehtäessä.

Hänellä on myös vahvaa kokemusta kuntaulkoistuksista mm. Mikkelin ja Varkauden kunnallisteknisen toiminnan haltuunotossa ja integraatiovaiheissa, joissa hän on ollut vahvasti mukana.

Arkta laajensi Tampereen talousalueelta pääkaupunkiseudulle ja Vaasaan ; Arkta-konsernissa julkitilarakentamista, asuntorakentamista, betonielementtejä ja synergiaetuja

Ylöjärveläislähtöisen Arkta-konsernin muodostavat kuusi rakennusalan kokenutta  perheyritystä Tampereen talousalueella, pääkaupunkiseudulla ja Vaasassa, joissa konsernin johtamisessa puhaltavat kaikki yritykset systemaattisesti yhteen hiileen ja hyödyntävät ristiin osaamistaan. Keskeisimmät Maarit Sääksen johtamisen painopistealueet ovat edelleen Arkta-konsernin ja yritysten vakavaraisuuden säilyttäminen, yritysten synergiaetujen lisääminen ja pitkän aikavälin kestävän kilpailukyvyn ja kehitystyön säilyttäminen.  

Konsernin yrityksillä on käynnissä mittavia energiatehokkaita ja ilmastoystävällisiä aluerakentamishankkeita ja tutkimuskohteita Helsingin ja Tampereen seudulla. Arkta tunnetaan mm. edelläkävijän maineestaan täyspuukerrostalojen rakentajana. Tampereelle Vuorekseen Arkta rakentaa parhaillaan Suomen suurinta kuuden kerrostalon täyspuukerrostalokorttelia. Esimerkiksi jo yli 14.000 rakennetun asunnon lisäksi on rakenteilla ja valmisteilla noin 1000 täyspuukerrostaloasuntoa. Tämä on valtava määrä Suomen mittakaavassa yhdeltä rakentajalta.

Myös Arktan julkitilojen, koulujen, päivä- ja hoivakotien  rakentajat ovat erikoistuneet puutalorakentamis-kohteisiin ja haastavien kohteiden toteuttamiseen. Arkta Rakennuskultti voitti juuri Helsingin Kuninkaantammen Camelot -koulun ja päiväkodin SR eli suunnittelu ja rakentamisurakan, joka on ekologinen, energiatehokas ja aikaa kestävä ja ympäristöltään ns. metsäkoulu. Arkta Kultti Vaasassa voitti äskettäin  Närpiön hybridirakenteisen hankkeen. Arkta Laatuseinän betonielementtitehdas kehittää ja tuottaa matalaenergiabetonielementtejä kerrostaloihin pääkaupunkiseudulle.